Miért érdemes minőségi kávét fogyasztanunk?

minőségi koffeinmentes kávé

Sokan talán a legjobban a kávén igyekeznek spórolni, ha a kiadásaikat szeretnék csökkenteni. Pedig hosszú távon nem biztos, hogy mindenki számára kifizetődő lesz. Az alábbiakban megtudhatjuk, miért jobb néha mégis a minőségnél maradnunk.

A minőségi kávé magasabb antioxidáns-tartalommal rendelkezik

Az olcsó minőségű kávékat olyan vegyi eljárásoknak is kitehetik, ami miatt jelentősen csökkenhet a kávé antioxidáns-tartalma. Márpedig a mai modern világ civilizációs betegségeivel telezsúfolt korszakában ez igencsak fontos szempont. A kávé egészséges, és olyan élettani hatásai vannak, ami igenis jelentősen javíthat az életminőségünkön. Ezt pedig igazán csak a minőségi kávé tudja megadni. Például a minőségi koffeinmentes kávé esetében szinte biztos, hogy nem használnak agresszív vegyi eljárást a koffein csökkentésére, amíg az olcsó kávéknál ez egyáltalán nem ritka. Az ilyen kávék mértéktelen fogyasztása pontosan a vegyi anyagok jelenléte miatt még akár káros is lehet. A minőségi kávénál viszont ez kizárt.

A lelkiállapotunk befolyásolja az egész napunkat

Nagyon nem mindegy hogyan ébredünk. Magunkba öntünk egy olcsó keserű kávét, vagy egy zamatokkal teli, fenséges forró ital előtt készülünk fel lelkileg a nap kihívásaira. Valljuk be, az alacsony minőségű kávét akárhogy édesíthetjük, vagy akármit tehetünk hozzá: nem lesz jobb. Az olcsó minőség zamata gyenge, az ilyen kávé ráadásul néha élvezhetetlenül savas, és olyan zaccos mellékíze lehet, ami még a hangulatunkat is csak jobban elrontja. Már pedig ha bal lábbal indulunk neki a napnak, akkor az egész napunk ilyen lehet. Ez pedig kihat a munkateljesítményünkre, és még számtalan más olyan apróságra, ami egyébként a sikerünk záloga. Ha viszont inkább kicsit többet költünk egy prémium kávé shop minőségi kávéjára, azzal mi is sikeresebbnek érezhetjük magunkat nap, mint nap, ahogy belekortyolunk az onnan rendelt zamatos fekete italba. Ráadásul az ilyen kávékból jó eséllyel kevesebbet fogunk fogyasztani, hiszen a testes, minőségi kávék sokkal jobban eltelítenek, mint az olcsó típusok.

A fotó forrása:

pixabay.com