Lepd meg a kicsiket: Tojástartóból így lesz sárkány!

A tojástartó minden háztartásban fellelhető, sok többnyire szép nagy kupacot halmozunk fel belőle, majd egyszerre a kukába szórjuk. Pedig gyerekjátékok készítése szempontjából igen sokféle lehetőséget tartogató, kiváló alapanyag. Hasznosítsd újra és készíts belőle kedves vagy épp rémisztő sárkányt, a végeredmény már csak a dekorálástól függ!

Amire szükséged lesz:

  • 6 db-os tojástartó + 2 db csésze egy másik tojástartóból, ebből lesz a sárkány két szeme
  • színes karton papír
  • olló
  • ragasztó
  • ragasztószalag

A kartonpapírból vágd ki a sárkány nyelvét, valamint a taraját – ne feledd ebből jobb és bal oldalra is kell 1-1! A tojástartóról vágd le a zárható részét, majd vágd szét az alját és a tetejét a hajlításnál. A tojástartó alsó és felső részét tedd egymásra, majd az egyik végénél ragaszd le ragasztószalaggal, hogy a sárkány szája nyitható legyen. Itt készíts rajta két lyukat, amibe belefér az ujjad, hiszen azzal tudod majd nyitni-zárni a szájat. A másik tojástartóból levágott két csészét ragaszd rá, ezek lesznek a sárkányszemek. Most már csak a részletek vannak hátra, a tarajok és a nyelv, illetve egy nagyobb darab papírból a sárkány testének a felragasztása. Használj filcet és dekorálj kedvedre!

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

A részletes útmutatóért kattints az alábbi videóra: