Együtt győzte le a rákot egy nő és kutyája

A Cornwallban élő Sara Page és imádott kutyája, Freyja egyszerre és együtt győzedelmeskedett a rák fölött. Először Freyja betegségére derült fény. Amikor Sara a kutya hasát simogatta, akkor lett figyelmes az egyik mellbimbója mellett egy csomóra. Az állatorvos kezdetben cisztára gyanakodott, de azt tanácsolta a gazdinak, hogy figyelje továbbra is a csomót, és ha változik, azonnal keresse fel őt. Kis idő elteltével a csomók növekedésnek indultak, és terjedni kezdtek. Page ragaszkodott hozzá, hogy kedvencét haladéktalanul műtsék meg, és kérte, hogy végezzék el a szövettani vizsgálatot is. Kiderült, hogy Freyanak rosszindulatú daganata van, ami már a nyirokcsomókat is megtámadta, ezért kevés remény maradt a felépülésére. Orvosa szerint mindössze hónapjai voltak hátra.

A kutya annyira legyengült, hogy a kemoterápia alkalmazása lehetetlenné vált.

„Azt javasolták, hogy menjünk haza, és tegyük széppé az utolsó hónapjait. Pusztító érzés volt ez annak fényében, hogy mennyire szeretjük. A családom nincs itt velem, barátaim nincsenek, amikor a férjem dolgozik, egész nap vele vagyok. Freya a mindenem, ő a támaszom.” – nyilatkozta Sara.

A nő mindent megtett azért, hogy kutyája mindenből a legjobbat kapja. Sara betegségére Freyának köszönhetően derült ki. A kutya felugrott, és a mancsával megbökte gazdája mellét.

„Felugrott rám, és ugatni kezdett, majd az egyik mancsával megbökte a mellemet. Akkor jutott eszembe, hogy kérnem kell időpontot, hiszen már egy ideje ezt tervezem.” – emlékezett vissza Sara.

Az orvosi vizsgálat rosszindulatú elváltozást mutatott ki Sara bal mellében. A hír sokkolta a nőt, ráadásul pár hónappal korábban tudta meg, hogy kutyája is rákos betegséggel küzd. Amikor az orvos által jósolt utolsó hét következett Freyja életében, az állat állapota stagnált, nem romlott tovább, így sor kerülhetett a korábban nem javasolt műtétre. Az eltávolított daganatokat szövettani vizsgálatra küldték, amely kimutatta, hogy a daganatok valójában jóindulatúak voltak. Ezalatt az idő alatt Sarat is megoperálták, majd ezt követően hat kemoterápiás kezelésen esett át.

Lassan mindketten jobban lettek, és mára a kutya és gazdája is egészségesnek mondhatja magát.

„Szerintem Freyja azért nem halt meg akkor, amikor az orvosok jósolták, hogy segítsen nekem a rákkal való harcban. Nagyon magányosan éreztem volna magam, ha ő nincs mellettem, mert a férjem sokat dolgozott ebben az időszakban. Ez a kutya a legjobb barátom, mindennél jobban szükségem volt rá, mellettem kellett, hogy legyen!” – mondta Sara.

Reméljük, hogy Sara és Freyja továbbra is egészséges marad, és még sokáig élvezhetik egymás társaságát.

Forrás: https://www.mirror.co.uk/