Magányos apa örökbefogadott egy Down-kóros lányt, akit már 20 család elutasított. Nézd milyen csodálatos család lettek!

Luca Trapanese/Instagram

A kis Alba sorsa születésétől kezdve nehéz volt: anyja először elhagyta őt, majd 20 potenciális örökbefogadó család mondott rá nemet.

Az olasz Luca Trapanese és a szintén olasz újszülött lány örökbefogadásának története több okból is elképesztő sebességgel terjedt az interneten. Az egyik az a tény, hogy bár a közösségi hálózatok moderátorai gyakran nem tudják biztosítani a bűnözőktől a saját közösségi hálózatukat (és emiatt inkább letiltanak minden hasonló kezdeményezést, posztot), Luce esetében kivételt tettek, és ez már magában egy kisebb csoda!

Luca Trapanese/Instagram

Olaszországban, mint a világ legtöbb országában, hagyományosan nehéz a homoszexuálisok és az egyedülálló szülők számára gyermeket örök befogadni. A 41 éves Luke még egy könyvet is kiadott, amelyben az összes akadályról beszámolt, amelyeket le kellett küzdenie ahhoz, hogy a Down-kóros lány, Alba apjává válhasson.

Elmondta többek között azt is, hogy esete különleges, mivel „rombolja az apaság, a vallás és a család sztereotípiáit”.

Luca Trapanese/Instagram

Luce 2017-ben örökbe fogadta Albát, amikor az mindössze 13 napos volt, de betegsége miatt 20 család mondott nemet az örökbefogadására.

Luca Trapanese/Instagram

Maga Luce számos központban dolgozott, ahol a speciális szükségletekkel rendelkező emberek gondozását végezték, és mindig is apa szeretett volna lenni. Bár nemhogy felesége, de még élettársa se volt, úgy döntött, hogy nem hajlandó lemondani Alba örökbefogadásáról, aki új apja mellett most a boldog otthon melegét élvezheti. Hála Luce-nak, ennek a lánynak, aki szeret játszani és táncolni, és más emberek társaságát is élvezi, immáron fényes jövője van.

Luca Trapanese/Instagram

A közösségi hálózatok felhasználói szerte a világ minden pontjáról sok boldogságot kívántak az apukának és lányának.

És te, mit gondolsz erről?