Még mindig sokan nem tudják: fecskefészkek leverése egész évben tilos

A fecske Magyarországon a védett madarak közé tartozik. Eszmei értéke ötvenezer forint. Hasznos madarak, segítségükkel megszabadulhatunk a repülő rovaroktól, ami kizárólagos táplálékuk. Amennyiben a fészkeket mégis el kell távolítani április elseje előtt (pl. átépítés, vagy felújítás okán), ahhoz mindenképpen az illetékes, helyi Kormányhivatal engedélye szükséges. Fontos tudni azonban, hogy az építkezés végeztével biztosítani kell a fecskék számára a feltételek fészkeik építéséhez. Aki ebben akadályozza, vagy üldözi őket, az számítson arra, hogy bírságot szabnak ki rá.

Sajnos hazánkban is megjelentek a szubtrópusi régió betegségeit terjesztő szúnyogok, melyek ellen a fecskék védelmet nyújthatnak nekünk. Érdemes tehát jól bánnunk velük. Házilag is készíthetünk fészket nekik, és tájékozódhatunk egyéb madárbarát megoldásokról is.

– – – KÉRÜNK SZÉPEN EGY MEGOSZTÁST – – -!!!! EGÉSZ ÉVBEN TILOS A FECSKEFÉSZKET LEVERNI !!!!!!"A fecskék fészkének…

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2019. február 26., kedd

Akinek tudomása van a fecskék ellen irányuló történésekről, az tegyen bejelentést a helyi Kormányhivatalnál, vagy a 107-es telefonszámon a rendőrségen. Ezen kívül a Mályi madármentő állomás is értesíthető a 06-30-689-27-27-es telefonszámon.