Még mindig sokan nem tudják: fecskefészkek leverése egész évben tilos

A fecske Magyarországon a védett madarak közé tartozik. Eszmei értéke ötvenezer forint. Hasznos madarak, segítségükkel megszabadulhatunk a repülő rovaroktól, ami kizárólagos táplálékuk. Amennyiben a fészkeket mégis el kell távolítani április elseje előtt (pl. átépítés, vagy felújítás okán), ahhoz mindenképpen az illetékes, helyi Kormányhivatal engedélye szükséges. Fontos tudni azonban, hogy az építkezés végeztével biztosítani kell a fecskék számára a feltételek fészkeik építéséhez. Aki ebben akadályozza, vagy üldözi őket, az számítson arra, hogy bírságot szabnak ki rá.

Sajnos hazánkban is megjelentek a szubtrópusi régió betegségeit terjesztő szúnyogok, melyek ellen a fecskék védelmet nyújthatnak nekünk. Érdemes tehát jól bánnunk velük. Házilag is készíthetünk fészket nekik, és tájékozódhatunk egyéb madárbarát megoldásokról is.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

– – – KÉRÜNK SZÉPEN EGY MEGOSZTÁST – – -!!!! EGÉSZ ÉVBEN TILOS A FECSKEFÉSZKET LEVERNI !!!!!!"A fecskék fészkének…

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2019. február 26., kedd

Akinek tudomása van a fecskék ellen irányuló történésekről, az tegyen bejelentést a helyi Kormányhivatalnál, vagy a 107-es telefonszámon a rendőrségen. Ezen kívül a Mályi madármentő állomás is értesíthető a 06-30-689-27-27-es telefonszámon.