Mennyibe kerül egy villanytűzhely bekötése?

villanytűzhely

Villanytűzhely bekötése, villanyszerelés ára átlagosan 18.000 – 25.000 Ft, az átlagos villanyszerelési óradíj pedig 6.000-6.500 Ft.

Kit hívjunk ha villanytűzhely bekötésre van szükségünk? 

Minden otthonban eljön egyszer a pillanat, amikor villanyszerelésre lesz szükség, jobb esetben egy új termék bekötése, vagy a meglévő új helyre kötése miatt. De kit kell hívni ilyenkor, hol találunk profi villanyszerelőt és mik az aktuális villanyszerelés árakat, mire kell figyelni?

A villanyszerelési és villany bekötési munkák megfelelő szakértelmet igényelnek. A szakszerűtlen bekötés nem csak tűzveszélyes, de a villamos csatlakozású tűzhelyeket csak villanyszerelő kötheti be, hiszen a meglévő áramkörök tulajdonságait, esetleg kábelek korrigálását a berendezés paraméterei tekintetében csak szakember tudja biztonságosan elvégezni. Megbízható villanyszerelőt a Qjob-on megtalálod!

Egy megfelelő villanyszerelő szakember számunkra időt és hosszútávon költséget spórol meg, hiszen nem szükséges extra költségek, folyamatos javítási díjak miatt aggódnunk, ráadásul munkájukra általában több év garanciát is vállalnak. Semmiképpen se próbáljuk meg mi magunk elvégezni a tűzhelybekötést amennyiben nincsen tapasztalatunk vagy megfelelő tudásunk, hiszen akár életveszélyes is lehet.

Átlagos villanybekötés árak

Kisebb javítási munkálatokat, köztük a villanytűzhely bekötését is a villanyszerelők átlagosan 6.000-6.500 forintos óradíjban vállalják el, de ez a díj általában nem tartalmazza a felhasznált villanyszerelési anyagok és például Budapesten az esetleges parkolási díjat.

Egy különálló villanytűzhely, sütő bekötése átlagosan 15.000-20.000 Ft, míg a beépített villanytűzhely bekötés, villanyszerelés költsége 18.000-25.000 Ft az indukciós főzőlap bekötés pedig átlagosan 12.000 Ft, ezek az árak már a munkadíjat is tartalmazzák.

Amennyiben a villanytűzhely bekötéséhez szükséges a villanyszerelők, a villanytűzhely, sütő, tápkábel kiépítését is elvégzik 2.500 Ft/méter áron, ráadásul az olyan felmerülő problémákat is, mint az áramkör bővítés, plusz kiépítését is elvégzik szükség esetén. Amennyiben ez a kismegszakító bekötésével az elosztódobozba megoldható, abban az esetben ennek költsége 2.000-5.000 Ft, de figyelembe kell vennünk a rejtett problémákat is amelyek esetén egyedi árajánlat alapján kerül kiszámításra a villanytűzhely bekötésének díja. Mindenképpen olyan szakembert válasszunk aki helyszíni felmérés után ad árajánlatot és rendelkezik referenciákkal.

Hogyan találok jó szakembert a környékben?

A profi szakember megtalálása nem egyszerű feladat. Ha nem a megfelelő helyen keressük időigényes, ráadásul rengeteg helyen olvashatjuk a negatív tapasztalatokat, így értelemszerű, hogy manapság már kevesen bíznak meg a szakképesítéssel rendelkező villanyszerelőkben.

Használd a Qjob.hu szakemberkereső oldalt! Nincsen más teendőd, mint megnyitni az oldalt, létrehozni a megbízást, feladatod és válogatni a jobbnál-jobb jelentkezők, szakemberek közül. Használd a szűrőket, vagy írd be az oldal keresőjébe a pontos feladatot és böngéssz a szakemberek között. A korábbi értékelések alapján pedig  biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő embert választod ki, illetve ajánlatot tehetsz és kérhetsz villámgyorsan.

Válassz a megbízható kifizetési és a megállapodás szerinti kifizetési lehetőségek közül és már egyeztetheted is a megbízást. Az egyedi “kockázatmentes üzlet” funkcióval pedig, csak akkor kell fizetned, ha a szakember elvégezte a munkát, váratlan plusz költségek nélkül.