Mi a HiFiSziElKó?

Azok pártján állok, aki túllépték az 50. életévüket. Akik még nem, azok ne nevessenek, csak reméljék, hogy egyszer majd ők is megélik ezt a kort.

Ime a betegség nevének az eredete:

Hiányos Figyelem Szindrómája Előrehaladott Kórban

Hogy jobban megértsed:

Tegnap elhatároztam, hogy lemosom a kocsimat. Útban a garázs felé megláttam a leveleimet a konyhaasztalon. Jó, hadd vessek rá egy pillantást, hátha valami sürgős dolog is van köztük.

Leteszem az autó kutcsokat az asztalon a levelek mellé és meglátok az asztalon néhány kifizetésre váró számlát és egy csomó reklám lapot, amit elhatároztam, hogy a szemétbe dobok, de a szemetes kosár tele volt.
Visszavettem a reklámújságokat azzal a gondolattal, hogy leviszem a szemetet.
Mivel a papirokat tartalmazó konténer éppen a bankautomata mellett van, úgy gondoltam, hogy okosabb lenne előbb a számlákat kifizetni.
Letettem a szemetet, felvettem a számlákat. Vajon hol a bankkáryám? Ah, a tegnap viselt ruhám zsebében.

Elhaladva az asztal mellett az előbb kinyitott kólás dobozt vettem észre. Megmelegedett…
Megyek a bankkártyámért, de előbb a hűtőbe teszem a kólát.
A konyha felé menet észreveszem a kókadt növényeket. Meg kellene locsolni őket. Leteszem a kólát a konyhaasztalra, és láss csodát, megtalálom a tegnap óta keresett szemüvegemet! Legjobb lesz, ha előbb a virágokat öntözöm meg, aztán visszaviszem a szemüveget az íróasztalra.

Visszateszem a szemüveget a konyhaasztalra, vizet veszek egy edénybe locsolni, amikor meglátom a TV távirányítót is. Vajon ki hagyta a konyhában? Este ha TV-t szeretnék nézni, senkinek se fog eszébe jutni, hogy a konyhában keresse. Jobb ha visszaviszem a nappaliba, de előbb megöntözöm a virágokat.
Öntözés közben kiloccsak egy kis víz a parkettre. Leteszem a távirányítót és hozok egy rongyot, hogy feltötöljem a vizet.

Az előszobán áthaladva arra gondolok, hogy kicserélhetném a képrámát. Tovább megyek, de már nem tudom, mit is akartam tenni…

A nap végén:

– Az autóm nincs lemosva
– A számlák kifizetetlenek
– A doboz kóla a konyhaasztalon
– A virágok nem kaptak elég vizet
– A szemetes kosár tele van
– Hol van a bankkártyám?
– Nem találom a távirányítót
– Vajon hova tettem a szemüvegemet
– Az autókulcsaimat elnyelte a föld

A nap végén sehogyan sem fér a fejembe, hogyan voltam elfoglalt egész nap, amikor nem csináltam semmit és miért vagyok kutyafáradt!

Ráébredek, hogy súlyos a helyzetem és orvoshoz kell forduljak, csak előbb megnézem a többi levelemet is…

Ne nevess, ha veled még nem történt meg, holnap rajtad a sor!

Az öregség elkerülhetetlen
A bölcsesség csak egy lehetőség
Az önirónia viszont egy terápia