Mi a pcos tea és kinek érdemes innia?

pcos tea

Napjainkban egyre gyakrabban fordulnak elő különféle női szervi megbetegedések, így a pcos cisztásodás is egyre gyakoribb probléma. Így ezen jelenség okán megjelent a természetből származó pcos tea, amely sok hölgynek megoldást jelenthet a pcos ciszták felszívódására. Mi is az a pcos tea és kinek érdemes fogyasztania?

Mi az a pcos tea?

A pcos tea tulajdonképpen nem más, mint a pcos ciszták felszívódása érdekében fogyasztott gyógyfüves teakeverék. A keverék olyan szárított növényeket tartalmaz, amelyek jótékony hatásukat kifejtve a hölgyek szervezetében pozitív változásokat eredményezhetnek az ösztrogén túlsúly okozta elváltozások, így a pcos cisztásodás esetén is.

A pcos tea összetevőinek köszönhetően enyhülhet az ösztrogén túltengés (ösztrogén dominancia) állapota, amely azért előnyös, hiszen elsősorban ezen női hormon túlzott jelenléte vezethet a női szervek elváltozásához. Ezen túlmenően fertőtlenítő, nyugtató, testet és lelket egyaránt lazító, gyulladást csökkentő és görcsoldó hatásával segíti a hölgyek szervezetének gyógyulását ezen teakeverék fogyasztása.

Miért érdemes pcos teát fogyasztani a pcos ciszták felszívódása érdekében?

A pcos ciszták felszívódása érdekében az orvosok a legtöbb esetben gyógyszeres kezelést javasolnak a betegnek, egyes érintetteknek pedig műtéti beavatkozást írnak elő. A pcos tea ezen kezelések mellett támogatja meg a női szervezet gyógyulását úgy, hogy rendszeres fogyasztásával a természetben található gyógynövények fejtik ki jótékony hatásukat.

Így a pcos tea fertőtlenít, nyugtat, csökkenti a keletkezett gyulladásokat, lazítja a hölgyek testét és lelkét, valamint segít lassítani, lazítani, és egy kicsit megnyugodni, magunkkal foglalkozni. Így szinte minden olyan érintett nőnek érdemes fogyasztania ezt a fajta teakeveréket, aki pcos cisztásodással küzd.

Mire figyelj oda a pcos tea kúra alkalmazásakor?

Mivel a legtöbb esetben a pcos ciszták felszívódása érdekében az orvosok fogamzásgátló tabletta szedését írják elő, fontos, hogy tisztában legyél azzal, mely pcos tea készítményeket fogyaszthatod. Egyes hatóanyagok ugyanis kölcsönhatásba léphetnek a szedett gyógyszerrel, így például az orbáncfüves teakeverékeket érdemes kerülni annak érdekében, hogy a két kúra ne legyen együttesen negatív hatással a testre.

Ezen túlmenően fontos figyelni az életmódváltásra is, hiszen a pcos tea és az orvosi kezelés akkor fejtheti ki igazán hatását, ha az érintett hölgy mindennapi szokásaival is megtámogatja a gyógyulást. Így például érdemes kialakítani egy egészséges étrendet, valamint választani egy olyan mozgásformát, amelyet rendszeresen tudsz végezni, illetve feltölt.

A pcos tea fogyasztása tehát minden olyan hölgynek javasolt, aki tenni akar a pcos ciszták felszívódásáért. Fogyasztása azonban nem váltja ki az orvosi kezelést, így mielőtt belevágsz egy ilyen teakúrába, érdemes egyeztetned kezelőorvosoddal is!