Mi segíthet a gerincsérv ellen?

Egyre többen fordulnak orvoshoz kis hazánkban is az emberek valamilyen mozgatórendszert érintő panasszal. Akinek volt már bármilyen mozgásszervi problémája, az pontosan tudja, hogy mennyire fájdalmasan telhetnek el hetek addig, amig a tünetek egy kicsit enyhülnek. Ilyenkor nem elég az, hogy minden egyes mozdulat a nehezünkre esik, de sokszor még ingerlékenyebbek is leszünk a kínzó fájdalomtól. Természetesen lehetséges az, hogy a panaszok maguktól is elmúlnak, de sajnos az sem ritka, hogy a gyötrelmes tünetek vagy állandósulnak, vagy újra-, és újra megjelennek majd. Sok minden lehet az oka annak, hogy mozgásszervi panasz jelentkezik nálunk, így első körben mindig arra kell törekedni, hogy a kiderüljön, honnan is ered a probléma.

Az egyik lehetséges oka a kisugárzó fájdalomnak a gerincsérv lehet. Amikor már tartós panaszokat észlelünk magunkon, érdemes szakemberhez fordulni a problémánkkal. Pontosan mi is az a gerincsérv? A gerinccsatornában a porckorongok egyikének a kitüremkedése okozza a tüneteket a csigolyák között, mely nyomás jellegű érzést eredményez. Nem csak a fájdalmat tapasztalhatnak a páciensek, de akár zsibbadást is. A betegek gyakran vagy kisugárzó, vagy lokális fájdalmat éreznek ilyenkor. A gerincsérv által okozott fájdalom különösen meg tudja keseríteni a mindennapokat, de szerencsére lehet tenni ellene a megfelelő kezeléssel.

Mi segíthet a gerincsérv ellen? Az orvosok által gyakran porckorongsérvként emlegetett betegségre szerencsére nem csak a műtét kínálhat megoldást. Amennyiben a linkelt oldalra kattint, látni fogja, hogy manapság már léteznek olyan gyógytornák, melyek alkalmasak lehetnek a gerincsérv tüneteinek az enyhítésére. Az egyik legjobb módszer a McKenzie torna, mellyel jelentős javulás lesz elérhető ennél a betegségnél! A McKenzie gyakorlatokkal nem csak a kínzó panaszokon lehet majd enyhíteni, de akár a fájdalmat kiváltó okot is meg lehet majd szüntetni. Ahogy majd a gyógyközpont oldalán is olvasni fogja, már 5 alkalom után is érezni lehet a torna pozitív hatását. Ami pedig a legjobb, hogy nem csak a már kialakult problémára nyújt segítséget a McKenzie torna, de a megelőzésben is lehet majd rá számítani!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, mert önt, vagy egy családtagját is a porckorongsérv okozta fájdalom kínozza, mindenképp keresse fel az oldalon található szakemberek egyiket. Egy alapos állapotfelmérés után, már meg is tudják majd mondani, hogy melyik gyógytorna lenne a legmegfelelőbb a problémájára. Abban az eseteben, ha mellettük dönt, akár otthonról is végezheti a gyakorlatok elsajátítását, hiszen online gyógytornára is lehetőséget biztosítanak ebben a járványveszélyes időszakban. Nem kell attól tartani, hogy csak több hét, vagy hónap múlva tudják fogadni, hiszen rendkívül gyorsan időpontot tudnak adni az új pácienseknek is!