A mikrohullámú sütő használatának titkai

Ma már nehezen találunk olyan lakást, amelynek konyhájában nincs mikrohullámú sütő. Fáradhatatlan társa a modern háziasszonynak, hiszen állandóan „munkában van”, kiolvaszt, melegít, sőt még főzni is lehet benne!

Viszont, mint ismeretes, az emberi elme nem ismer határokat. Ez alól a mikrohullámú sütő, pontosabban annak használata sem lehet kivétel. A Bidista.com szerkesztősége most ezzel, a mindennapi életünk szerves részét képező konyhai eszközzel kapcsolatban gyűjtött össze érdekes trükköket, melyek jó, ha minél több emberhez eljutnak.

Van otthon cukkini? (kattints ide) Egyszerű és olcsó recept! 30 perc alatt csodás ételt készíthetsz belőle!

A mikrohullámú sütő használatának egyéb lehetőségei

1. Csodálatos habos kávé készítése

Olyan kávét szeretnél, mint amilyet a Starbucks-ban adnak? Nincs feltétlen szükséged kávéfőzőre, ha van otthon mikrohullámú sütő. Öntsünk egy üvegedénybe tejet, majd zárjuk le az edényt, kissé rázzuk fel, majd tegyük ezután azt a mikrohullámú sütőbe 30 másodperce. A keletkezett habot csak merjük rá a kávéra, és fogyaszthatjuk is!

2. Tisztítsunk fokhagymát!

Tegyük a fokhagymát a mikrohullámú sütőbe, 15 másodpercre kapcsoljuk be maximális teljesítményre, majd egy mozdulattal távolítsuk el a fokhagyma héját.

3 .Készítsünk ízletes burgonya-csipszet!

A burgonyát vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy tálra, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk. Sózzuk, olajjal permetezzük be, ha szeretnénk, tehetünk rá fűszereket is. 3 percre tegyük a mikrohullámú sütőbe. Ezt követően a csipszeket fordítsuk meg és további 3 percre tegyük vissza.

4 .Hámozzunk zöldséget és gyümölcsöt!

Azért, hogy a forró vízbe mártogatással ne kelljen vesződni a zöldségek, gyümölcsök, mint például a paradicsom héjának eltávolításakor, minden egyes zöldséget (gyümölcsöt) kereszt alakban vágjunk meg, majd 2 percre tegyük be a mikrohullámú sütőbe.

5. Befőttesüvegek sterilizálása

Ez a hasznos trükk valószínűleg mindenkinek tetszeni fog, aki otthon szeret sütni-főzni. Mossuk el alaposan a befőttesüvegeket, de ne töröljük el őket. tegyük be őket a mikrohullámú sütőbe, majd maximum teljesítményen másfél, két percig melegítsük őket. Ennyi idő alatt a víz elpárolog róluk, sőt, az üvegek tűzforróak lesznek. Amennyiben még nem teljesen száradtak meg, tegyük vissza pár percre!

6. Harapnivaló lepénykenyérből

Az előételek, harapnivalók még szebbek, ínycsiklandozóbban néznek ki, ha a képen látható formában tálalod. Előre érdemes elkészíteni, azaz a vékony lepénykenyérből köröket, majd a mikrohullámú sütőben melegítsük (szárítsuk ki) őket. Hogy a lepénykenyér formája íves legyen, használjunk csészéket, vagy poharakat! A lepénykenyér helyett használhatunk pitát is, ekkor még könnyebb dolgunk van.

7. Pároljunk zöldséget!

A megmosott és felszelelt zöldségeket tegyük bele a megfelelő edénybe, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük be olyan celofánnal, melyet engedélyezett melegíteni mikrohullámú sütőben. 15-20 percig melegítsük kis teljesítményen.

És legvégül még egy hasznos tanács: Ha azt szeretnéd, hogy a konyha nagyon hamar megteljen finom, kellemes illattal, egy csészealjra tegyünk egy csipetnyi vaníliát, fahéjat, vagy más fűszert, majd 15 másodpercre kapcsoljuk be a mikrohullámú sütőt. Te is meggyőződhetsz, hogy mennyire hatékony! És persze ne feledd megosztani barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a cikket!