A mikrohullámú sütő használatának titkai

Ma már nehezen találunk olyan lakást, amelynek konyhájában nincs mikrohullámú sütő. Fáradhatatlan társa a modern háziasszonynak, hiszen állandóan „munkában van”, kiolvaszt, melegít, sőt még főzni is lehet benne!

Viszont, mint ismeretes, az emberi elme nem ismer határokat. Ez alól a mikrohullámú sütő, pontosabban annak használata sem lehet kivétel. A Bidista.com szerkesztősége most ezzel, a mindennapi életünk szerves részét képező konyhai eszközzel kapcsolatban gyűjtött össze érdekes trükköket, melyek jó, ha minél több emberhez eljutnak.

A mikrohullámú sütő használatának egyéb lehetőségei

1. Csodálatos habos kávé készítése

Olyan kávét szeretnél, mint amilyet a Starbucks-ban adnak? Nincs feltétlen szükséged kávéfőzőre, ha van otthon mikrohullámú sütő. Öntsünk egy üvegedénybe tejet, majd zárjuk le az edényt, kissé rázzuk fel, majd tegyük ezután azt a mikrohullámú sütőbe 30 másodperce. A keletkezett habot csak merjük rá a kávéra, és fogyaszthatjuk is!

2. Tisztítsunk fokhagymát!

Tegyük a fokhagymát a mikrohullámú sütőbe, 15 másodpercre kapcsoljuk be maximális teljesítményre, majd egy mozdulattal távolítsuk el a fokhagyma héját.

3 .Készítsünk ízletes burgonya-csipszet!

A burgonyát vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy tálra, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk. Sózzuk, olajjal permetezzük be, ha szeretnénk, tehetünk rá fűszereket is. 3 percre tegyük a mikrohullámú sütőbe. Ezt követően a csipszeket fordítsuk meg és további 3 percre tegyük vissza.

4 .Hámozzunk zöldséget és gyümölcsöt!

Azért, hogy a forró vízbe mártogatással ne kelljen vesződni a zöldségek, gyümölcsök, mint például a paradicsom héjának eltávolításakor, minden egyes zöldséget (gyümölcsöt) kereszt alakban vágjunk meg, majd 2 percre tegyük be a mikrohullámú sütőbe.

5. Befőttesüvegek sterilizálása

Ez a hasznos trükk valószínűleg mindenkinek tetszeni fog, aki otthon szeret sütni-főzni. Mossuk el alaposan a befőttesüvegeket, de ne töröljük el őket. tegyük be őket a mikrohullámú sütőbe, majd maximum teljesítményen másfél, két percig melegítsük őket. Ennyi idő alatt a víz elpárolog róluk, sőt, az üvegek tűzforróak lesznek. Amennyiben még nem teljesen száradtak meg, tegyük vissza pár percre!

6. Harapnivaló lepénykenyérből

Az előételek, harapnivalók még szebbek, ínycsiklandozóbban néznek ki, ha a képen látható formában tálalod. Előre érdemes elkészíteni, azaz a vékony lepénykenyérből köröket, majd a mikrohullámú sütőben melegítsük (szárítsuk ki) őket. Hogy a lepénykenyér formája íves legyen, használjunk csészéket, vagy poharakat! A lepénykenyér helyett használhatunk pitát is, ekkor még könnyebb dolgunk van.

7. Pároljunk zöldséget!

A megmosott és felszelelt zöldségeket tegyük bele a megfelelő edénybe, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük be olyan celofánnal, melyet engedélyezett melegíteni mikrohullámú sütőben. 15-20 percig melegítsük kis teljesítményen.

És legvégül még egy hasznos tanács: Ha azt szeretnéd, hogy a konyha nagyon hamar megteljen finom, kellemes illattal, egy csészealjra tegyünk egy csipetnyi vaníliát, fahéjat, vagy más fűszert, majd 15 másodpercre kapcsoljuk be a mikrohullámú sütőt. Te is meggyőződhetsz, hogy mennyire hatékony! És persze ne feledd megosztani barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a cikket!