Ha van otthon egy kis tészta, egyedi karácsonyi dekorációt készíthetsz belőle!

A mai cikkünkben egy nagyon érdekes dolgot szeretnénk bemutatni nektek, ez pedig nem más mint a tésztából és makaróniból készített díszek.

Első hallásra hihetetlennek tűnhet ez a fajta dekoráció, de hamarosan meglátjátok milyen csodálatos dolgok készíthetőek belőle.

Most már csak napok kérdése és minden házban előkerülnek a színes izzók és a csillogó színes gömbök. Ezért ma megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek díszeket tésztából. Íme 9 csodálatos kompozíció.

1. Szükségünk lesz masni formájú tésztára, arany színű festékre vagy lakkra, arany színű szalagra, ragasztópisztolyra és egy kis kreativitásra. Az aranyszínűre festett masni tésztákat kössük egymáshoz, aranyszínű szalaggal, felkerülhet a karácsonyfára, de a lakás dísze is lehet.

2. 

3. Az alábbi fotókon látható tésztából készült fenyők mindenki tetszését elnyerik.

4.

5. A most következő fotókon látható hópelyhek nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb tésztát, rendezzük el úgy őket, hogy hópehely formájú legyen, majd ragasszuk össze őket. A hópehely közepénél kezdjük el a ragasztást. Tegyük a tésztákat egy karton darabra, mielőtt befújjuk arany színűre, így nem piszkoljuk össze az asztalt.

6.

7. Különleges figyelmet érdemel a most következő fotón látható tésztából készült koszorú is. Készítsünk egy nagyobb kör alakú formát, kartonpapírból, majd ragasszuk rá az aranyszínűre festett tésztát, gyöngyöt és szalagot használhatunk kiegészítőnek. A kartonból kivágott kört bevonhatjuk színes papírral.

8.

9. Ahhoz, hogy elkészítsük az alábbi fotón látható kissé szokatlan csirkét, szükségünk lesz: 2 db nagyobb méretű kagyló formájú tésztára, 2 db kisebb darabba tört makarónira (a csirke szárnyához), 1 db masni formájú tésztára, rózsaszín gyurmára, 2 db gyöngyre, sárga pántlikára, ecsetre, ragasztóra és cérnára.

10. 

11. Készítsünk egy kisebb nagyságú fejformát gyurmából, majd válasszuk ki a megfelelő formájú és méretű tésztát az angyalka testének, kezének, ruhájának, hajának és szárnyának. A tésztákat egymáshoz rögzíthetjük gyurmával vagy ragasztóval. Különböző alakú angyalkát készíthetünk, ha van egy kis fantáziánk.

12.

13. Egy rövid bemutató, hogyan készítsünk 7 perc alatt egy csillag formájú díszt.

14. 

15. A fotón látható aranyhal nagyon mutatós és könnyen elkészíthető.

16.

17. Akik szeretnének színes dekorációt készíteni először le kell kenjék a tésztát festékkel, majd amikor megszáradt fel lehet tenni a fenyőfára. Használjátok a fantáziátokat és csodás dolgokat készíthettek! A gyerekeket is be vonhatjuk a díszek elkészítésébe, ők élvezik ezt a legjobban és vidáman segítenek.

18. 

 

19. Egy másik érdekes ötlet, angyalka készítéséhez tésztából!

A karácsonyi dekorációk szinte bármiből elkészíthetőek csak egy kis kézügyességre és fantáziára van szükség, mert azok a díszek a legszebbek, amelyeket saját kezűleg készítünk. Jó munkát kívánunk!