Milyen a gyermeked a születési hónapja szerint?

A gyermekek fejlődése és viselkedése sok mindentől függ, többek között a születési hónapjuk is befolyásolja. A születési hónap megmutatja, hogy a gyermek mennyire érzi jól magát közösségben, hogyan viselkedik majd.

Január – Szép és makacs

A januárban született gyermekek szép külsejűek, de ez nem igaz a viselkedésükre. Makacsak, kritikusak és bosszúállóak. A háttérben azonban egy törékeny lélek lakozik. Talpraesett és összeszedett.

Február – Ügyes és féltékeny

A környezetére könnyen féltékeny lehet. Jól boldogul, megoldja a nehéz helyzeteket. Halk és szégyellős, ha valamire nemet mondanak neki azt rosszul viseli. Hajlamos a hisztire.

Március – Nagyvonalú angyal

A márciusi gyerekek szépek, vidámak. Nagyon jó gyerekek, de könnyen megsértődnek, ilyenkor hajlamosak a rosszalkodásra. Amikor idegesek is édesek, így nehéz rájuk haragudni.

Április – Megnyerő egoista

Barátságos, de egoista. Szereti önmagát, bátor és nem riad vissza a kalandoktól. Minden fel akar fedezni, ezért néha kissé bosszantó lehet.

Május – Szolgálatkész szépség

Aranyos és segítőkész, de nem szereti ha valamit nem engednek meg neki. Erős akaratú, szereti megvalósítani az ötleteit. Szép fizikumú, szeret utazni, fel akarja fedezni a világot.

Június – Rosszalkodó temperamentumos

Talpraesett, érzékeny, hajlamos a rosszalkodásra. Néha türelem kell hozzá. Álmodozó típus, kell valaki, aki visszarángatja a valóságba.

Július – Romantikus vicces

A júliusi gyermekek romantikusak, hisznek az ideálokban. Számára szép és jó a világ. A közösségben is szeretik, néha kissé idegesítő tud lenni, de érzékeny lelkű.

Augusztus – Víg kedélyű

Egoista, de elbűvölő. Rosszalkodó típus, de magabiztos. Szeret közösségben lenni, de csak akkor ha elfogadják. Nehezen bocsájt meg.

Szeptember – Felfedező, mozgékony

Nagyon mozgékony, így néha nehezen lehet bírni vele. Kedves és szórakoztató, odafigyelést igényel, mert fel akarja fedezni a világot.

Október – Beszédes fárasztó

Beszédes, de néha fárasztó. Nagyon barátságos és szeret közösségben lenni. Ha rászólnak, könnyen visszahúzódik. Nagyon érzelmes, könnyen megbántódik.

November – Udvarias problémamegoldó

Remek a képzelőereje, de nehéz megfejteni. Nem nagyon beszédes, de barátságos a környezetével. Intelligens és remekül megoldja az apró dolgokat.

December – Barátságos akaratos

Kedves és vidám, szereti a közösséget. Odafigyelést igényel, mert érdeklődik a világ iránt. Valódi kis felfedező, de erős akaratú, nehéz neki nemet mondani.