Tudod, hogyan szabadulhatsz meg a penésztől? Egy egyszerű módszerrel!

Az ajtókat és az ablakokat bezárjuk és a hideg időben egyre ritkábban szellőztetünk, emiatt a falon megjelenhet a penész. A lakásban lévő meleg és a kinti hideg hatására létrejön a penész, ami nem csak csúnya, de nagyon egészségtelen is.

Így kerülheted el, hogy penészes legyen a fal

A műanyag ablakok nem hagyják a lakást lélegezni, ha ilyen ablakaid vannak, nem érdemes műanyag ajtót választanod.

Legjobb, ha a lakásban minimum 20 – 21 fok van, így elkerülheted a párát.

A fűtőtesteket az ablakok alá kell helyezni.

A legjobb módja a szellőztetésnek, hogy egyszerre nyitod ki az ajtót és az ablakokat 10 percre, naponta kétszer. A levegő jobban átjárja így a lakást, sokkal hasznosabb, mint résnyire kinyitni az ablakot. Főzés után is szellőztetni kell, hogy a gőz kimenjen a lakásból. A tűzhelyet ajánlatos minél közelebb tenni az ablakhoz.

A fürdőszobában könnyen megjelenhet a penész. Zuhanyzás után nyisd ki az ablakot pár percre és hagyd égve a villanyt, a penész a sötét helyeket szereti.

A szellőztetés mellett is könnyen előfordulhat, hogy penészes lesz a lakás néhány része. Ettől azonban meg kell szabadulni.

Ha kialakult a penész, így szabadulhatsz meg tőle

A legkönnyebb módja a penész eltüntetésének, ha egy teáskanál szódabikarbónát összekavarsz 100 ml ecettel és egy pumpás palackba öntöd. A penészes felületet fújd be vele, de ne dörzsöld.

Hagyd a keveréket hatni, a penész ettől a keveréktől eltűnik.