Mindössze öt gyakorlat, melyekkel sokat tehetsz a feszesebb hasért

A feszes has és a felülés egy mondatban említése is könnyen elveheti a kedvét annak, akinek hosszú ideje ez a kitűzött célja: „Csak ezt a folyamatosan erőltetett, hasztalan próbált gyakorlatot ne! Nem akarom!”. Ha nem szeretnéd, akkor ne csináld! Sokuk, egyébként, azt a hibát követik el, hogy nem biztosítják a megfelelő kalória-, illetve zsírelégetést, ezért hiába végeznek gyakorlatokat, az eredmény így nem látható!

A Bidista.com szerkesztősége most egy sokkal érdekesebb gyakorlatsort ajánl kedves olvasói figyelmébe, mellyel hússzor több kalóriát éget el a szervezet, mint a felüléssel.

Hetente háromszor kell elvégezni ezt a gyakorlatsort másfél hónapig, aztán engedjünk meg testünknek egy minimum két napos pihenőt. Minden egyes gyakorlatot egy percen keresztül kell végrehajtani. Amennyiben a hasizmod nem fárad el, folytathatod tovább is, mint egy perc a gyakorlatokat. A gyakorlatok, egyenként rövidek, de, mint minden torna előtt, ezúttal sem szabad megfeledkezni a bemelegítésről!

Kinyújtott láb felemelése

Feküdj hátaddal a padlóra, teljesen nyújtsad ki a lábaidat, majd párhuzamosan emeld fel őket függőleges helyzetig, de közben a medencédet ne emeld el a padlóról. Ezután lassan engedd le lábaidat a padlóig, de fontos, hogy azok ne érjék el a padlót! Ha csak nehézségek árán tudod lábaidat egyenesen tartani, akkor térdben egy kissé behajlíthatod őket. Ezt az emelő-süllyedő gyakorlatot végezzük egy percen keresztül.

Az „alpinista”

Ez az egyik legjobb gyakorlat, mert nem csak a hasizmot növeli, hanem aktívan égeti a zsírt is. Állj négykézlábra, tenyered és talpad a padlón legyen. Felváltva, jobb, illetve bal lábadat nyújtsd ki, illetve húzzad be a könyöködhöz, tartsad ott körülbelül két másodpercig, majd cseréljed meg a lábaidat.

A „bicikli”

Feküdj a hátadra, tedd kezeidet a halántékodra. Felváltva egyik lábadat, térdben húzzad be a mellkasodig, közben az átellenes oldali könyököddel érintsed meg a felhúzott térdedet. Ezután végezd el ezt a másik térdeddel, könyököddel is. Úgy kell kinéznie a gyakorlatnak, mintha egy kerékpárt tekernél.

Egyenes hát

Egyenes háttal, kinyújtott lábbal támaszkodj a könyökeidre. Lábaidnak, csípődnek és a törzsednek egy egyenes vonalat kell képezniük. Feszítsed meg a has-, fenék és hátizmodat. Tartsad őket megfeszítve, amíg csak bírod.

Enyhe felülés

Ha még maradt erőd, végezhetsz néhány enyhe felüléses gyakorlatot.

Íme tehát egy komplex gyakorlatsor, amit bármikor elvégezhetsz, ha van pár szabad perced. Az viszont nagyon fontos, hogy a gyakorlatsorok között hagyjál pihenőt a tested számára. Minden nap tornázni nem hasznos a test számára!