Már minden szomszédom és rokonom ez alapján a recept alapján készíti a derelyét, ez annyira finom!

Amikor kipróbáltam ezt a receptet és megkóstoltam a gombócokat egészen meg voltam döbbenve! Egyszerűen annyira finom, puha, könnyed és omlós volt, hogy azt szavakkal nehéz leírni!

Ezt a receptet egy visszaszámláló naptáron olvastam, körülbelül 10 évvel ezelőtt. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert a tésztájába kell kefir és élesztő is. Mi lehet ez a gombóc? De miután elkészítettem, minden kétségem szertefoszlott!

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Ilyen finom puha, könnyed és omlós gombócot én még nem kóstoltam. Már minden szomszédom és rokonom ez alapján a recept alapján készíti a derelyét, ez annyira finom! Hidd el, nem fogsz csalódni benne. Minden lelkiismeret-furdalás nélkül ajánlom ezt mindenkinek.

Hozzávalók:

 • liszt – 60 dkg
 • tojás – 2 darab
 • víz – fél pohár
 • kefir – fél pohár
 • cukor – két evőkanálnyi
 • só – fél teáskanálnyi
 • száraz élesztő – két teáskanálnyi

A derelye kefires tésztájának receptje lépésről lépésre.

 1. A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a vizet és a kefirt.
 2. A lisztet a cukorral keverjük össze, adjuk hozzá az élesztőt és a sót, majd tegyük hozzá a kefires keverékhez.
 3. Dolgozzuk össze a tésztát. Feltétlenül hagyjuk állni a tésztát 10-15 percig, majd csak ezután kezdjünk el belőle a szokásos módon gombócokat, derelyét formázni.
 4. Töltelékként tölthetünk bele káposztát, burgonyát, túrót vagy akár bogyósgyümölcsöket is.

Az ebből a tésztából készült gombócok nagyon laktatóak. Kipróbáltam párolt gombócként és a szokásos módon, kifőzve is, mindkét esetben nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!