Így készíthetsz ropogós csirkeszárnyakat! Megmutatjuk, hogyan csinálják az éttermekben!

Ma egy ínycsiklandó étel receptjét mutatjuk be nektek, az úgynevezett Buffaló csirkeszárnyak elkészítését. Ez az étel isteni finom, aromás, belül puha, kívül ropogós, az elnevezését pedig Buffalo városáról kapta. Július 22-én ünneplik Buffaló-ban a csirkeszárnyak napját. Amerikában is tartanak Buffaló-i csirkeszárny evő versenyt. Az így elkészített csirkeszárny nagyon közkedvelt étel lett, számos étterem étlapján megtalálható, sőt már megjelent egy Fast-food is, amelyben kimondottan csak Buffaló-i csirkeszárnyakat szolgálnak fel.

Hozzávalók:

  • 2,8 l mogyoró vagy repce olaj,
  • 1,8 kg csirkeszárny,
  • 8 evőkanál vaj,
  • 1 bögre Frank’s Red Hot szósz (2,5 dl-s),
  • kék sajt szósz,
  • zeller,
  • répa.

Elkészítés:

Vágjuk el a csirkeszárnyakat 3 darabba, a legkisebb részeket felhasználhatjuk leves készítéséhez.

Öntsük az olajat egy lábasba és tegyük oda melegedni.

A tradicionális Buffaló-i csirkeszárnyat csak forró olajban készítik, mert így lesz ropogós. Forrósítsuk fel az olajat 107 – 120 fokra majd, süssük meg benne a csirkeszárnyakat, kb. 20 percig, közben forgassuk, hogy mindkét oldaluk megsüljön. Szedjük ki a megsült csirkeszárnyakat, helyezzük tálra vagy tegyük egy tepsibe és hagyjuk hűlni szoba hőmérsékleten 60 percet. Melegítsük fel ismét az olajat 200 fokosra és süssük ismét a szárnyakat kisebb adagokban, ameddig pirosra sülnek. Minden adagot 10 percig süssünk. Mivel ezek a szárnyak kétszer vannak megsütve, klasszikus Buffaló-i ropogós csirkeszárnyakat kapunk.

Keverjük össze a Frank’s Red Hot szósz a vajjal, majd melegítsük fel, addig ameddig a vaj megolvad és egy krémes állagú szószt kapunk. Öntsük az elkészült szószt egy nagyobb tálba és tegyük bele a megsült csirkeszárnyakat.

A Buffaló-i csirkeszárnyat répával, zellerrel és kék sajt szósszal tálalják. A zöldségek friss íze és a sajtszósz remekül illik a csirkeszárnyak pikáns szósza mellé.

Megjegyzés: A Frank’s Red Hot szószt a nagyobb boltokban beszerezhetjük, de helyettesíthetjük bármilyen pikáns paradicsomszósszal.