Minél többet öleled meg a gyermekeidet, annál okosabbak lesznek!

Öleld meg őket gyakrabban!

Ha szereted a gyermekeidet megölelni, tedd ezt a továbbiakban is. Egyszer ugyanis „köszönetet” fognak ezért mondani.

A közelmúltban látott napvilágot egy tanulmány, amely szerint a gyermek egészséges fejlődéséhez nagyon fontos az ölelés, mint a fizikai kötődési formája.

A tanulmányt az Ohio állambeli Nemzeti Gyermekkórházban végezték el 125 gyermek bevonásával. A kutatásban résztvevő gyermekek között voltak koraszülöttek és nem koraszülöttek is.

Megállapítást nyert, hogy a gyermek gondozása és az ölelés a gyermekekben erős agyi választ generál, ami a gyermekek gyorsabb fejlődéséhez vezet.

Ezért a gyengéd és szerető szülő nemcsak humánus, hanem hasznos is gyermeke szempontjából.

Dr. Nathalie Maitre, vezető kutató, elmagyarázza, hogy ez az egyszerű cselekvés milyen hatalmas hatást gyakorol a baba agyára.

Az ölelés során a pozitív érzelmekért felelős oxitocin hormonból nagyon sok termelődik a szervezetben. Ez segít erősíteni az anya és a gyermek közötti kapcsolatot.

Az ölelés hiánya negatívan befolyásolhatja a gyermekeket, alááshatja a bizalmát és megnehezítheti a kommunikációt más emberekkel is.

Tehát minden alkalommal, amikor valakit átölelünk, nemcsak a szeretetünket fejezzük ki, hanem ezzel az oxitocin növelését és az általános mentális egészség javítását is elősegíthetjük.

És te, gyakran öleled meg a gyerekeidet?