Nézzed meg ezeket az anyákat! Ez a legaranyosabb dolog, amit valaha láttam!

A terhesség az egyik legszebb dolog a hölgyek élete során, az állatok sem kivételek ez alól.

Az állatok vemhességének ideje nagyon különböző, függ az adott fajtól. A párducok vemhességi ideje 92 nap, a csimpánzoké viszont 255 nap. Láttál már valaha vemhes állatokat?

Amennyiben nem, alább egy fantasztikus galériát láthatsz az állatvilág terhes anyukáiról.

Leopárd

A leopárdok vemhessége három hónapig tart, azaz körülbelül 90-105 napig.

Gorilla

Ezek a főemlősök az ember közeli rokonai. Ezért nem is annyira meglepő, hogy a gorillák vemhessége is 8-9 hónap. A kis kölyökgorillák 3-4 éves korukig élnek anyjukkal, csak ezután válnak teljesen önállóvá.

Elefánt

Az elefánt vemhessége az egyik leghosszabb az állatvilágban, majdnem két év! Csak a szárazföldi állatokat tekintve ez abszolút rekord.

A kiselefánt körülbelül 120 kilót nyom már születése pillanatában is, anyja 3-4 évig táplálja anyatejjel!

Kecske

A kecskék vemhessége körülbelül 5 hónapig tart. Ezen állatok párzási ideje szeptembertől novemberig tart, de ez nagyban függ az időjárási viszonyoktól is.

A kecskék szülése általában nagyon nehézkes, így sokszor emberi segítségre szorulnak. Viszont, az újszülött kisgida az egyik legaranyosabb teremtmény a földön!

Makákó

A makákók a majomfélékhez tartoznak és főképp Ázsiában élnek. Ezen majmok vemhessége 166 és 185 nap között van.

Általában a makákó anyáknak egy kölyke születik. Anyja a majmocskát 6-12 hónapig szoptatja.

Mormota

A mormoták rágcsálók, melyeknek vemhessége mindössze 32 napig tart. A mormoták üregekben, lyukakban élnek, az egész család együtt.

Szurikáta

A szurikáták Afrika déli részének őshonos állatai. A nőstény szurikáták vemhességi ideje 70 nap. Egészen különös, hogy a szurikáták a földalatti lyukakban hozzák világra utódaikat.

Gepárd

Földünk leggyorsabb szárazföldi ragadozójának vemhességi ideje megközelítőleg három hónap. Általában a nőstény három utódnak ad életet, addig marad velük együtt, amíg azok elérik a körülbelül hároméves kort. Sajnos a gepárdokat a kihalás veszélye fenyegeti.

Prérifarkas

A prérifarkasok (vagy más nevén kojot) nagyon hűségesek, egy pár életük végéig együtt marad. Ezen ragadozók vemhessége körülbelül kilenc hónapig tart, az anya ezután hozza világra 2-9 kölykét.

A fiatal falkatagok néha besegítenek a prérifarkaskölykök szüleinek, mert a szülőkkel megosztják a zsákmányt.

A lovak vemhessége általában 10-12 hónapig tart, az anyaállat rendszerint egy csikónak ad életet. Nagyon ritka eset a lovaknál, hogy ikrek születnek. Érdekességként megemlítendő, hogy az újszülött csikók lábának hossza 90%-a egy felnőtt állat lábhosszának.