Nincs több köhögés az őszi, téli időszak alatt! Csak darálj össze banánt, és adj hozzá két további hozzávalót

A méz jótékony, gyógyító hatását szinte mindenki ismeri. Nagyszüleink mézzel gyógyították magukat, szüleink meleg, mézes tejjel itattak minket, amikor télen megfáztunk és mi szintén mézzel gyógyítjuk saját gyerekeinket. De milyen hatása lehet annak, ha a mézet banánnal keverve fogyasztjuk? Meglepő dolgot hallhattunk az egyik rádióműsorban, tudniillik a méz és a banán együtt majdnem a legjobb köhögés elleni szer!

Ahelyett, hogy a drága gyógyszerekkel kísérleteznénk, a Bidista.com szerkesztősége azt ajánlja, hogy pórbáljuk ki inkább a banán és a méz keverékét, mely egy valóban egyedülállóan hatékony és ráadásul otthon elkészíthető köhögés elleni szer! Le a gyógyszerekkel!

Banánt köhögés ellen!

Egészen hihetetlen, hogy ez a szinte mindenki által ismert déli gyümölcs mire képes a köhögés ellen! Nemcsak, hogy megszabadít a száraz köhögéstől, de nagyban váladékoldó (nyákoldó) hatású is, sőt, emellett a szervezetet kellő mennyiségű energiával is ellátja. A banán gyümölcshúsa rendkívül gazdag A-, B-, C- és PP-vitaminokban, ez utóbbit nikotinsavnak niacinnak, B3-vitaminnak is nevezik. Ezenkívül ez a gyümölcs sok cellulózt, szacharózt, karotint, enzimeket, káliumot, magnéziumot, vasat és egyéb ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz. Éppen ezért a banán fogyasztása segíti az immunrendszert az őszi, téli időben a felső légúti és egyéb fertőzések elleni harcban. A méz hasznos hatásairól pedig órákon át lehetne beszélni…

A banános mézes köhögés elleni szer kétszeresen mér csapást a fertőzésekre, hiszen serkenti a test életerejét, továbbá meggyorsítja a gyógyulás folyamatát. Ilyen csodaszert bárki könnyedén készíthet, mindössze az alábbi három összetevőre lesz szüksége:

  • két érett banán
  • két evőkanál méz
  • 4 dl víz

Elkészítése:

  • A vizet öntsük egy edénybe és tegyük fel kis lángra. Miután felforrt, kapcsoljuk le.
  • Az érett banánokat mossuk meg és hámozzuk meg. Turmixgépben pépesítsük. (Egy villával is elvégezhető ez a művelet.)
  • Adjuk hozzá a gyümölcspépet a vízhez, majd kevergessük, amíg homogén masszát kapunk.
  • Miután kihűlt, adjuk hozzá a mézet is. Alaposan keverjük össze. Kész is van a gyógyszerünk!

Ezt a mézes-banános csodaszert naponta három, négy alkalommal kell fogyasztani, fél órával az étkezés előtt, vagy után. Az egy évnél fiatalabb gyermekeknek a méz használata nem ajánlott. Felnőtteknek azonban egy, két kanállal alkalmanként érdemes fogyasztani, miután kissé felmelegítettük. Már a kezelés első napja után látványosan javulni fog a helyzetünk, bár egy hétig mindenképpen ajánlott a banános-mézes pép fogyasztása.

Fontos! Amennyiben valaki allergiás a mézre, semmi esetre se használja ezt a szert köhögéscsillapításra! Ez esetben a banánpépet meleg tejben feloldva fogyasszuk és így kezeljük a megfázást, köhögést.

A Bidista.com szerkesztőségének véleménye szerint egy ilyen köhögés elleni recept valóságos kincs. Kényeztesd magad és családodat ezzel a hatékony, de ugyanakkor fonom recepttel és soha se légy beteg!

Lassan sajnos itt van az ideje az őszi-téli immunhiányos időszaknak, amikor nagyon könnyű megbetegedni, így érdemes ezt a cikket minél több barátunknak, ismerősünknek átküldeni, velük Facebook-on megosztani.Hozzászólások

Mit főzöl ma? Süssünk-főzzünk valami finomat »»»