Helytelenül töltötted a telefonodat ezidáig! Nézd miért!

Rengetegszer panaszkodunk, hogy a telefon akkumulátora estig sem bírja ki, napközben is többször kell tölteni. Azonban ez nem a telefon hibája.

Azt mondják az okostelefonokat teljesen fel kell tölteni, nem szabad csak egy kicsit tölteni.

Ez helytelen megállapítás!

A Battery University weboldalán, amit a Cadex – akkumulátor készítő cég üzemeltet publikáltak egy cikket arról, hogyan is kell a telefonokat tölteni.

Ha azt szeretnéd, hogy a telefonod akkumulátora tovább tartson, másként kell töltened.

Ne hagyd a telefont a töltőn, amikor már teljesen fel van töltve.

A Cadex kutatása szerint nem tesz jót az akkumulátornak, ha töltőn hagyjuk a telefonunkat azután, hogy az teljesen fel van töltve. Tehát nem javasolt egész éjszakára töltőn hagyni. Amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve, akkor apró impulzusokat kap, hogy megőrizze a töltöttségi szintet. Viszont ez árt a telefonnak. Vedd le a töltőről, amikor teljesen fel van töltve. Te sem szeretnél pihenés nélkül dolgozni.

helytelenul-toltotted-telefonodat-ezidaig-nezd-miert2

Töltsd fel teljesen a telefonod?

A Codex szerint nem jó, ha teljesen fel van töltve a telefon. A töltés utolsó fázisában maximális energiával töltődik, ami káros az akkumulátorra.

Aki azt szeretné, hogy a telefonja egész nap bírja, töltse naponta több alkalommal keveset.

Töltsd fel amikor csak alkalmad van rá

A telefonod naponta többször töltsd fel. Amikor még 10% energia van benne, akkor tedd töltőre, ez nem olyan kényelmes mint éjjel a töltőn hagyni, de jót tesz a telefonnak, az akkumulátor élettartamát növelheted ezzel.

A telefont tartsd hűvösen

Az akkumulátor érzékeny, a meleg nem tesz jót neki. Az Apple javaslata szerint a telefontokból is ki lehet venni a telefont, töltés közben, hogy az akkumulátor szellőzhessen.

A telefont tehát tartsd árnyékban, ne érje napfény, így az akkumulátora tovább fog tartani.