Optimista színtrendek az otthonunk divatjában

Az év kedvenc árnyalatai vidámságra hangolnak.

Hosszú és komor hónapok után a lakberendezésben is visszaköszön az a fajta pozitív szemlélet, ami a tavasz beköszöntével elinduló újrakezdést jellemzi. Egészen új szempontok lettek fontosak otthonunk kialakításában, mint amit korábban megszokhattunk, ezek pedig várhatóan nem csak egy szezont élnek meg. Soha nem látott jelentőséggel bír a kényelem, ami alapvető szempontja lett az eddig kizárólag a stílusra fókuszáló trendeknek. 

Hódítanak a neutrális, a természetes, a lágy színek, a meleg barnák, a kávé különféle típusai szerint, a finom bézsek, amik együttesen járulnak hozzá a megnyugtató, relaxáló hangulathoz. Tovább fokozza ezt a vidám sárgák megjelenése is, aminek különösen az okker árnyalata került előtérbe, hogy feldobja az otthonunkban töltött pillanatokat. Ahogy azt az év színei is előre jelezték, a szürke is sokkal előkelőbb helyen szerepel a lakberendezési színpalettán, mint korábban, és mivel remekül lehet játszani vele, kiválóan kombinálható, hamar népszerűvé is vált a tervezők körében is. Igaz ez a sötétzöldekre is, amik szintén illenek a természetközeli árnyalatok családjába, hiszen segítségükkel könnyen megidézhetjük a vadító dzsungelek hangulatát is.

Ha szeretnénk otthonunkba is becsempészi a fenti színek valamelyikét, ügyeljünk arra, hogy mit mivel kombinálunk. Legyen egy semlegesebb, megnyugtatóbb alapszínünk, például a falakon, amit egy erőteljesebb, hangsúlyosabb másikkal tegyünk egyedivé. Ez a szín adja meg az otthonunk, az adott szoba hangulatát, így bátran válasszunk például az optimista sárgák, a komfortos terrakotta vagy a megnyugtató sötétkékek, illetve sötétzöldek közül. Ez a szín domináljon a bútorainkon, amiket az RS Bútor széles kínálatában biztosan meglelünk, de felbukkanhatnak ezek a lakás textiljein, például a függönyökön is. Ahhoz, hogy az összhatás professzionális legyen, alkalmazzunk egy harmadik színt is, ami pedig a kiegészítők formájában tűnik majd fel, ezzel teljessé téve a képet. Ne feledjük viszont, hogy a legfontosabb jelenleg, hogy a személyiségünknek megfelelő berendezést válasszunk, aminek köszönhetően igazán jól érezzük magunkat otthon.