Ottónak, az árván maradt de megmentett rétisas fiókának végre új családja lett!

Ottó sanyarú sorsú rétisas fióka volt, akinek apja eltűnt, anyja pedig nem tudott megfelelően gondoskodni róla, mert fajtársai folyton zaklatták a bekamerázott fészekben. Így került márciusban a Fővárosi Állatkert természetvédelmi mentőhelyére, ahol heteken át sast formázó kesztyűbáb segítségével táplálták. Ottó sorsa szerencsére jóra fordult, hiszen a hírek szerint új családot kapott.

Április 12-én érkezett el a nap, mikor a kis sasfióka visszakerülhetett a természetbe. Drónnal kerestek és találtak neki egy olyan fészket a Velencei-tó térségében, ahol a fiókák egyidősek vele. A kitelepítéskor észrevették, hogy a fészek egyik kis lakója fertőzésben szenved, őt kiemelték, Ottót pedig a helyére tették. A fertőzött fiókát Artúrnak keresztelték el, az Állatkertben gondos kezek között egy hét alatt meggyógyították, majd visszahelyezték a fészkébe.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park által kiadott közlemény szerint a fészekben három rétisas fióka nevelkedik és fejlődik szépen. A szülők felelősségteljesen táplálják őket, mégpedig főként vízimadarakkal és halakkal.

Fotó: dr. Hegyi Zoltán
természetvédelmi őrkerület-vezető
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság