Pizzakoszorú – a tésztát vagdald be, halmozd rá a feltétet és már mehet is a sütőbe ez a fenséges finomság!

Tetszés szerint bármilyen felvágott, vagy zöldség kerülhet rá, így mindig más lehet az íze. Aki szereti a pizzát, biztosan szívesen megkóstolja ezt a finomságot. A pizzatésztát elkészíthetjük otthon, de akár meg is vásárolhatjuk.

Hozzávalók

  • pizzatészta,
  • reszelt sajt,
  • peperoni paprika,
  • szalámi/sonka,
  • cheddar sajt.

Elkészítés

A 32 cm átmérőjű pizzatésztát 16 cikkre vágjuk, majd egy kb 15 cm-es magasfalú edény köré tesszük a tésztacikkeket körbe, úgy, hogy a szélesebb része legyen az edény felől és fedjék egymást, mintha egy napocskát készítenénk. Az edény körül megszórjuk a tésztát reszelt sajttal, majd erre ecetes peperoni paprikát teszünk. Erre jön valamilyen szalámi, majd sonka szeletek, majd megint egy másfajta szalámi. Amit szeretünk azt teszünk bele. A tetejére vörös cheddar sajt szeleteket tettem. Ennyi réteg elég is.

Kivesszük az edényt és a végén a tésztacsíkokat körbe-körbe a töltelékre hajtogatjuk. Megsütjük. Olyan mártással kínáljuk, amit szeretünk. Ez paprikás, fűszeres paradicsomszósz volt. Végül még egy fénykép, hátha segít. Jó étvágyat.

Van otthon liszt és tojás? Kattints ide és tekintsd meg ezt a videót, hogyan készül az elronthatatlan sütőben sült fánk recept!

Ildikó Labát receptje!