Soha többé ne vegyél mosószert! Inkább térj át erre a 2 összetevős házi keverékre!

A bőrirritáció és a kiütések gyakori mellékhatásai a mosószerek használatának. Mindez nem véletlen, hiszen vizsgálatok eredményei is igazolják, hogy a legnépszerűbb mosószerek tömve vannak toxikus összetevőkkel. Még a szakembereket is meglepte, mennyi mérgező anyag van a nap mint nap használt mosószerekben.

A vizsgálatban közel 100 illékony szerves vegyületet találtak 6 különböző termékben. Ezek közül egyik sem szerepelt a termékek címkéin. Ráadásul a 6-ból 5 mosószerben találtak egy vagy több rákkeltő anyagot, melyek alkalmazásának hivatalosan nincs biztonságos mértéke.

Ezek az aggasztó eredmények sokakat arra sarkalltak, hogy megkeressék a mosószerek egészséges, biztonságosan alkalmazható alternatíváját. A leghatékonyabbnak az ecet tűnik. Ennek a természetes terméknek tisztítás szempontjából számos előnye van a bolti mosószerekkel szemben, miközben egyáltalán nem mérgező. Ha az ecet mellett fél csésze sót is adsz a tisztításhoz, akkor az extra ionokkal még hatásosabb eredményt biztosít.

Az ecet előnyei a mosásban

  • Az ecet savasságának köszönhetően ideális a verejték és a dezodorok okozta foltok eltávolítására, még hideg vizes mosásnál is. Mosás előtt az ecetet öntsd közvetlenül a foltra.
  • Az ecet rendelkezik ugyanazzal a lágyító hatással, mint a bolti öblítők. Nemcsak puhává teszi a mosógépből kikerülő ruhát, de nem okoz ezzel kárt sem nekünk, sem a környezetnek. Csak adj belőle ½ bögrét a mosáshoz!
  • Japán tanulmányban bizonyították, hogy a só és az ecet keveréke antibakteriális hatást fejt ki. Bármilyen baktériumot találtak a ruhán, azt ezzel a keverékkel maradéktalanul el tudták tüntetni. Adj a mosáshoz ⅕ bögre ecetet és 2 teáskanál sót!
  • A mosószerek okozta bőrirritáció a mosás után a ruhákban maradt vegyszer maradványok következménye. Az ecet azonban egyáltalán nem hagy nyomot. Akik ragaszkodnak a mosószerekhez, adjanak ⅕ bögre ecetet a mosáshoz, hogy eltávolítsák a mosószermaradványokat a ruhákból.
  • Az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek nem szeretnének áttérni a mosószerek használatáról a természetes tisztítószerekre az, hogy tartanak attól, az alternatív megoldással a ruhák nem lesznek jó illatúak. Az ecet azonban legyőzi a kellemetlen szagokat, még a legdurvább zoknival sem lesz gondod!
  • A makacs foltok, amik tönkretehetik a ruhákat, mint a vér, a kávé, a vörösbor, a zsír, ⅕ bögre ecet és forró víz keverékével könnyen kitisztíthatók. Hagyd ázni benne a ruhát egy éjszakán át, majd mosd ki a szokásos módon.
  • Az állatszőr és a szöszök kész rémálom a ruhákon. A hagyományos mosószerek maradványai azok, melyek miatt ragadnak ránk. Használj ½ bögre ecetet és többé nem lesz ilyen problémád!
  • Ha ecetre cseréled le a mosószered, megszabadulhatsz még egy gondtól: a ruháid soha többé nem fognak megrázni.
  • A kíméletesen és kézzel mosható ruhák esetében adj 6 evőkanál ecetet hideg vízhez és áztasd benne egy órán át a ruhákat. Ezután egyszerűen dörzsöld át őket és máris tiszták lesznek.
  • A mosógépben egy idő után vízkőlerakódások képződnek. Ha ez ellen erős vegyszereket használsz, akkor sem teszel túl jót sem a gépednek, sem a ruháidnak. Legközelebb vízkő ellen használj egy bögre ecetet, melynek savtartalma legyőzi a vízkövet.

Nem azt mondjuk, hogy csak ecettel érdemes mosni, hanem azt, hogy a mosószer mellé érdemes ecetet adagolni. De természetesen moshatunk csak ecettel is. Ezt azért nem sokan vállalják be.

A gyártók által tömegével kínált olcsó és mérgező termékek helyett már a következő mosásnál próbáld ki, mit tud az ecet! Lehet, hogy ez lesz életed legegészségesebb döntése!

Ezek a tippek csak akkor hatásosak, ha minden mosás alkalmával ecetet adagolunk a mosáshoz. A néha-néha, „most éppen” nem felejtettem el, nem hoz eredményt. Mindig legyen egy üveg ecet a mosópor mellé állítva, így biztosan nem felejtjük el.