Sós kocka, jobban szeretjük mint a sajtos rudat, egyszerű és nagyon finom

Az omlós sós kocka recept, nálunk mindenki rajong érte, a család jobban szereti, mint a sajtos rudat, nagyon hamar elkészíthető, mutatós finomság.

Ez a recept nagyon egyszerű, a tésztába nincs élesztő, ennek köszönhetően nem kell pihentetni, így tényleg hamar elkészíthető.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a magyar feliratokat kapcsold be hozzá

Nálunk sokszor készül, mert nem kell hozzá túl sok dolog, olcsó és finom. A sütéssel együtt nagyjából fél óra alatt elkészül, ezért akkor is remek választás, ha hirtelen valami sós finomságot enne a család, de nincs otthon semmi. Hétköznapokra is meg szoktuk sütni, hogy legyen otthon valami harapnivaló.

Ünnepekre nagyobb mennyiséget szoktunk sütni, mert napokig eláll, ezért több tepsivel készítünk, hogy ha jön a család, mindig legyen itthon nasi. A tetejére nálunk sajt és köménymag is kerül, de ez attól függ, hogy mi mit kedvel.

Mikor aranybarnára sül, el is készült, rögtön lehet fogyasztani. Nagyon gazdaságos, csak 1 tojás kell az elkészítéséhez. Arra figyeljünk, hogy a hideg vajat, vagy margarint alaposan morzsoljuk el, ettől lesz annyira kellemes és omlós a tészta.