Speciális jelnyelv segítségével kommunikál hallássérült kutyájával egy siket férfi

A 31 éves Nick Abbottot különleges kapcsolat fűzi kutyájához, Emersonhoz. A fekete labrador kutyus másfél hónapos korában került az utcára, onnan pedig egy floridai menhelyre. A vizsgálatok után kiderült, hogy a fiatal kutya bélgyulladástól szenved, kezelését egy segélyszervezet vállalta magára – írja a blikk.hu.

„A kiskutya szerencsére jól reagált a kezelésre, felépült, így nem volt akadálya annak, hogy örökbe fogadják. Az állatorvostól hazafelé azonban azt észleltük, hogy a kutya hallása közel sem tökéletes, ennek ellenére azonban ugyanolyan vidáman játszott, mint a többiek.” – mesélte Lindsay Powers, a NFR Maine nevű segélyszervezet munkatársa.

Felépülése után Emerson képei felkerültek az internetre, és várták, hogy valaki befogadja őt. Pár hét múlva egy Nick Abott nevű férfi vette fel a kapcsolatot a szervezettel. Nick születése óta hallássérült, a kutya adatlapját olvasva pedig úgy érezte, hogy remekül kijönnének a kutyával. A gyors ügyintézésnek hála másnap már meg is történt az első találkozás.

„Fantasztikus, különleges kapcsolat van kettejük között. A kutya folyamatosan érzi, hogy miképp tud a fiamra támaszkodva reagálni a külső ingerekre” – mesélte Richelle Abott, Nick édesanyja. A jelnyelvnek köszönhetően Emerson megtanult feküdni, ülni, és azt is tudja, mikor hívja magához Nick. Sőt, ha a férfi megrázza a fülcimpáját, Emerson ugatni kezd.

A férfi Instagram oldalán pedig mindenki meggyőződhet arról, micsoda összhang van közöttük.