5 tipp az ibolya gondozásához, hogy mindig rengeteg virág legyen rajta!

Az ibolya egy gyönyörű virág, ezért majdnem mindenki szereti. Azért, hogy szépen nőjön és gazdagon virágozzon néhány dolgot be kell tartanunk, az ápolásával kapcsolatban.

Ez a növény a legelterjedtebb az emberek lakásaiban, ha rendesen van gondozva és ápolva akkor nagyon hosszú ideig él. Ma szeretnénk néhány hasznos tanáccsal ellátni benneteket az ibolya gondozásáról.

Trágya

Minden növénynek tápanyagra van szüksége. Időnként adjunk egy kis tápoldatot az ibolyának is.

Az ibolya cserepének helyes kiválasztása

Sok esetben nagyobb cserépedényeket vásárolunk azért, hogy a növénynek legyen elegendő helye a növekedéshez, az ibolyánál ez egy kicsit másképpen történik. Egy nagyobb cserépben az ibolya gyökere fog nőni, ezért a levelek és a virágai nem fognak növekedni. Válasszunk egy olyan cserepet az ibolyának, amelyben egy kissé összezsúfolva érzi magát.

Hogyan és hányszor locsoljuk

Jegyezzük meg az ibolyát nem fölülről locsoljuk, mert a levelei akkor elrothadnak. A vizet a cserép alatti tányérba öntsük majd 20 perc elteltével öntsük ki a felesleget. Még egy nagyon fontos dolog az ibolya a nedves levegőt szereti, ezért tartsuk ezt a növényt a konyhában, vagy más párás helyen.

Vízelvezetés

Az ibolya nem igényel túl sok vizet, ezért készítsünk néhány lyukat a cserép aljára és ne felejtsünk el egy kevés agyagot is tenni a cserép aljába.

Talaj

Az ibolya nem növekszik bármilyen talajban, eléggé szeszélyes növény ezért speciális talajra van szüksége, amelyet a virágüzletekben vásárolhatunk meg. Félévenként érdemes az ibolya földjét cserélni.

Mi most nem soroltunk fel nektek minden tanácsot az ibolya ápolásához, de biztosan ezzel a néhány jótanáccsal is a segítségetekre lehettünk azért, hogy az ibolyátok szép és egészséges legyen és szinte egész évben virágozzon.