Szeretem a boldog emberek illatát, olyanok ők, mint a remény illata

Ők azok, akik megmutatják nekünk, hogy abszolút mindent megtehetünk, és ehhez elegendő az, hogy mosolygunk és rákacsintunk az életünkre.

Egyesek képesek arra, hogy javítsanak mások hangulatán, megosszák velük a harmóniájukat, reményeiket és pozitivitásukat. Ezek az emberek megmutatják nekünk, hogy abszolút mindent megtehetünk, és ehhez elegendő az, hogy mosolygunk és rákacsintunk az életünkre.

A jó embereknek speciális illata van: ez az illat a közelség, az ölelés és a szeretet keveréke. Érezvén a belőlük áradó melegséget, a lehető legjobban igyekszünk irántuk nyitott lenni. Emellett mellettük nagyon kényelmes, olyan, mintha otthon lennénk. Naponta motiválnak minket, hogy jót tegyünk másokkal, és hogy jó szándékkal viszonyuljunk a másikhoz.

Nem meglepő ezért, hogy szeretjük körülvenni magunkat ilyen emberekkel. Folyamatosan találunk okot arra, hogy a lehető legközelebb legyünk hozzájuk, hogy őszinte pillantásukat megnyerjük, vagy, hogy újra láthassuk mosolyukat.

„Az igazán könyörületes hallgató még azt is meghallja, amit elrejt a csend. A kommunikációban a legfontosabb dolog a kimondatlan dolgok megértésének képessége.” – Peter Drucker.

Az ember hangulata a leghihetetlenebb módon megváltozhat. Tehát érzelmi állapotunk másodpercek alatt a feje tetejére fordulhat, és nem számít, tudatosan történik ez, vagy sem. Vannak olyanok, akik befolyásolhatják hangulatunkat egy „jó reggelt” kívánsággal, majd egy mosollyal.

Tudományosan bebizonyított tény, hogy amikor egy emberrel őszintén érintkezésbe lépünk, annyira érzékenyek leszünk az érzelmi állapotára, hogy még a mozgásunkban is akaratlanul megismételjük a beszélgetőpartnerünk mozdulatait.

Vagyis amikor egy ember egy arra megfelelő pillanatban mosolyog, akkor mi is ugyanezt tesszük. És nem csak a beszélgetőpartner gesztusainak utánozásáról van szó, hanem „felvesszük” ennek a személynek a hangulatát és érzelmeit is.

John Kachioppo pszichológus azt állítja, hogy az érzelmeink tudatosan felébrednek bennünk, ami az úgynevezett érzelmi szinkronizációhoz vezet.

Így a bennünk meglévő együttérzést a magas szintű érzelmi kitartás és elszántság jellemzi. Ezek pedig javítják közérzetünket és pozitívan befolyásolják a hangulatunkat.

Azért szeretjük annyira a jó szándékú, boldog embereket, mert olyan sok jó hangulatot, motivációt, boldogságot és kellemes érzelmeket sugároznak felénk, hogy képesek vagyunk elhessegetni magunktól az esetleges negatív élethelyzeteket.