Természetes tisztítószer, amivel tisztává és csillogóvá varázsolhatod a fürdőszobát!

Mindenki szereti a tisztaságot és mindenkit jó érzéssel tölt el, ha egy ragyogóan tiszta fürdőszobába lép be. Ezt a tisztaságot nem is olyan könnyű megőrizni, hiszen a családtagok naponta többször használják a fürdőszobát és nyomokat hagynak anélkül, hogy akarnák.

Ezek a nyomok lehetnek víz vagy szappan, vagy akár fogkrém okozta foltok, ezért a fürdőszobát is állandóan takarítanunk kell. Minden háziasszony tudja, hogy a csempét, a kádat és a mosdókagylót akkor a legkönnyebb megtisztítani, amikor bepiszkolódott és még nem száradt rá a szennyeződés, de erre nem mindig van időnk.

Ha a fürdőszobában található felületek már egy ideje nem voltak megtisztítva, akkor sokkal nehezebben tudjuk eltávolítani a szennyeződéseket. Olyan tisztítószereket kell használnunk amelyek hatékonyak, de sajnos a boltban kapható tisztítószerek nem mindig azt az eredményt nyújtják amit várunk. Arról se feledkezzünk meg, hogy kémiai hatóanyagokat tartalmaznak, ezek pedig rossz hatással lehetnek az egészségünkre.

Ma megmutatjuk, hogyan takaríthattok természetes anyagokból készült tisztítószerrel

Házilag készített tisztítószer hozzávalói:

  • 1/2 pohár szódabikarbóna,
  • 1/2 pohár ecet,
  • 1/2 pohár citromlé,
  • 5 liter víz.

A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk. Keverjük el a vízben a szódabikarbónát, adjuk hozzá a citromlevet. Ezzel is keverjük össze, majd öntsük bele lassan az ecetet. A keverék egy részét töltsük szórófejjel ellátott palackba. A maradék keveréket tegyük félre és amikor szükségünk van rá, használjuk fel.

Hogyan használjuk

Spricceljünk ebből a keverékből a csempére, hagyjuk állni rajta 30 percet. Ez idő eltelte után töröljük át a szennyeződést egy szivaccsal, majd mossuk le tiszta vízzel.

Használhatod a csempék lemosására, takaríthatjuk vele a mosdókagylót is, segít a vízkő eltüntetésében is.