A tibeti szerzetesek örök fiatalságágának a titka: 5 jóga gyakorlat a jó közérzetért!

A lejjebb említett gyakorlatokat egy angol katona fedte fel, aki sok időt töltött Indiában. Nagy nehezen elérte, hogy beengedjék egy tibeti kolostorba, ahol megismerte az emberi szervezet megfiatalításának a titkát. Ez a katona megfigyelte, hogy a szerzetesek, akiket ő látott, úgy néztek ki, mint a 25 éves legények, holott már körülbelül 80 évesek voltak.

A gyakorlatokon felül, amelyek a szervezet megfiatalodását szolgálják, még helyesen is kell táplálkozni: gabonafélékkel, hüvelyesekkel, tojással és tejtermékekkel. A húst teljesen ki kell zárni az étrendből.

A gyakorlat, amit az 5 tibeti gyöngyszemnek neveznek, pozitív energiával tölt fel téged és jó közérzetet biztosít, viszont mindennap el kell végezni. Érdemes megjegyezni, hogy a gyakorlatok annyira hatásosak, hogy az idős emberek többsége is jelentősen megfiatalodik.

Tibeti gyakorlatok a megfiatalodáshoz

VÉGREHAJTÁSA

1. Az első tibeti gyöngyszem

Állj alapállásba, karjaid emeld fel oldalsó középtartásba és kezdj el forogni az óramutató járásával megegyezően, ezáltal kinyitod az energia csakrákat, ami jelentősen javítja a közérzetet és a vérkeringést, nem csak az agyban, hanem az egész testben. Minden gyakorlatot pontosan 21-szer kell megismételni.

2. Második tibeti gyöngyszem

Feküdj le, kényelmed érdekében előzőleg leterített szőnyegre. Az álladdal érints meg a mellkasod, aztán nyújtsd ki a lábaidat és próbáld meg megemelni őket 90 fokos szögbe, a kezeid eközben maradjanak lazák és maradjanak a földön.

Ezáltal megerősíted a hátizmokat, ami pozitív hatást fejt ki a gerincre és mint köztudott, az egyenes és egészséges gerinc- az egészség kulcsa (záloga).

3. Harmadik tibeti gyöngyszem

A második gyakorlatot követően nagy valószínűséggel fájni fog a hát- és a hasizmod, ez a gyakorlat megszünteti a fájdalmat. Ereszkedj térdre, álladdal érints meg a mellkasod, a lábfejed feszítsd vissza és a lábujjaid segítségével támaszd meg magad.

A gyakorlat célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben dőlj hátra. A kezek ne mozduljanak, maradjanak lazák és párhuzamosak a felsőtesteddel. A gyakorlat hatásosan megdolgoztatja a láb ízületeit, de a legfontosabb, hogy újra indítja az energia áramlást az alsó végtagok irányából a felső test irányába.

4. Negyedik tibeti gyöngyszem

Ülj le, ezt követően támaszkodj a tested mögött a tenyereidre, behajlított lábbakkal döntsd, hátra a fejed amennyire csak tudod.

Előnye ennek a gyakorlatnak, hogy meg lesznek dolgoztatva a nyaki csigolyák, ez megszünteti a fejfájást és nyaktájéki fájdalmakat.

5. Ötödik tibeti gyöngyszem

Vedd fel a kobra pózt, ebben a helyzetben csakúgy, mint az előző gyakorlatnál, fejed hajtsd hátra amennyire csak tudod, ne felejtsd el, az álladat a mellkasodhoz nyomni.

Belégzés orron keresztül, kilégzés szájon át, próbáld meg a tüdődből kifújni az összes levegőt

Ha az örök fiatalságról álmodsz, akkor hasznodra válik a tibeti szerzetesek titka. Hidd el és kellemes meglepetésben lesz részed!