Tippek: így használd ki jól a Black Friday-t!

A Black Friday láz 2013 óta Magyarországon is minden november végén hódít, a forgalmazók és az áruházak hatalmas kedvezményekkel várják a látogatókat. Kerüld el decemberben az idegeskedést, a tömeget, a dugóban ülést, a boltról- boltra rohangálást, és használd ki a kedvezmények nyújtotta lehetőségeket már novemberben, így akár már a karácsonyi időszakra be tudsz tárazni a legjobb meglepetésekből.

Összegyűjtöttük számodra azokat a legütősebb tippeket, amivel a legtöbbet tudod kihozni az idei, 2020-as Black Friday akciókból!

Tervezz előre!

Sok vásárló követi el azt a hibát, hogy az akció napján kezdi el böngészni a webáruházakat, és mire vásárlásra kerül a sor, már elhappolták előle az összes kedvezményes terméket. Tervezz előre és válaszd ki azokat a számodra fontos termékeket, amiket mindenképp meg szeretnél vásárolni, ha nagyobb mértékű akció kerül rájuk! Válaszd ki azokat az áruházakat, amelyek szimpatikusak számodra, és kezd el már most figyelni az árak alakulását, ugyanis sok kereskedő már a fekete pénteket megelőzően is szokott nagyobb kiárusításokat tartani.

Határozd meg a költségkeretet!

Érdemes előre kiválasztani a maximálisan elkölthető keretet, hiszen az akció napján sokan hajlamosak vagyunk olyan vásárlásokat is végrehajtani, amit előre nem terveztünk be, de mégis bekerül a kosára. Ezek a termékek jellemzően impulzus vásárlás alapján történnek, ami az akció hatására még jobban felértékelődik, és úgy érezzük, nekünk erre szükségünk van. Ha előre meghatározod a termék kategóriákat, és az erre fordítható költségkeretet, elkerülheted, hogy a nap végére minuszba menjen a bankszámlád.

Hasonlítsd össze az árakat!

A legkedvezőbb árakat mindig az árösszehasonlító oldalakon fogod megtalálni, hiszen itt minden boltnak fel van töltve a terméke. Mindig keresd ki a konkrét terméket és ellenőrizd, hogy valóban annál az áruháznál járnál-e a legjobban a vásárlással! Sok kereskedő próbálja ‘túllicitálni’ a konkurens oldalakat, ezért gyakran ár verseny alakul ki, amit Te a saját javadra fordíthasz. Azonban itt is mindig körültekintően kell eljárnunk, hiszen vannak olyan kisebb forgalmazók is, amelyek ugyan olcsóbban kínálják a terméket, de mondjuk nem adnak csak 1 éve garanciát. Ugyanakkor arra is érdemes figyelned, hogy a szállítási költségek nincsenek-e megemelve, azzal a plusz értékkel, amivel olcsóbban adják a terméket. Ezek a trükkök jellemzően kisebb értékű, egyszerű tárgyaknál szoktak előfordulni, ezért itt is érdemes résen lenned.

Legyen B-terved!

Készülj fel arra, hogy egyszerre több ezren is szeretnék ugyanazt a terméket megvásárolni, amire Neked is fáj a fogad, ezért előfordulhat, hogy az áruházban szinte azonnal elfogynak a legnépszerűbb árucikkek. Ilyenkor jól jön egy előre megtervezett B-opció. A B-terv sokszor kompromisszumokkal jár, például nem abban a színben jutsz hozzá a portékához, amiben elsőre tervezted, vagy egy konkurens márkánál kell hasonló felépítésű konfigurációval beérned. Azonban, ha szükséged van az adott termékre, ezekkel az apró eltérésekkel könnyen meg fogsz tudni barátkozni.

Tartsd meg a blokkot!

Fontos tudnod, hogy online vásárlás esetén magánszemélyként a termék kézhezvételétől számított 14 napig van lehetőséged annak cseréjére, vagy pénzvisszafizetésre. Igaz ez az akcióknál is, mint, amilyen a Black Friday. Ha valami nem stimmel a megvásárolt a termékeddel, vedd fel a kapcsolatot az adott céggel, és egyeztess egy mindkettőtök számára kedvező megállapdás kapcsán. Visszaküldés esetén érdemes a szállítás költségekkel is számolnod, hiszen ezt a legtöbb webáruház nem biztosítja ingyenesen.

Kelj korán!

Ki korán kel..hatalmas kedvezményeket lel. A legtöbb kereskedő egy előre kitűzött időpontban indítja útjára a legkeresettebb akciós termékeit. Kövesd folyamatosan a közösségi média felületeken a webáruházak tájékoztatóit és kampányait, hogy mindig időben értesülj a legnagyobb kedvezményekről! Sokan azért maradnak le a legjobb akciókról, mert nem tudják, hogy reggel 7-től indul a leárazás, mások pedig már fél hétkor a gép előtt ülnek, kávét, bevásárlólistát bekészítve, hogy ők legyenek az elsők, akik lecsapnak a portékára.

Ha nem szeretnél lemaradni a 2020-as Black Friday akciókról, tervezz előre, és élj a lehetőségekkel. Vásárold meg a régóta kiszemelt árut otthonról, kényelmesen, és kerüld el a zsúfolt bevásárlóközpontokat!