Titokzatos égi jelenség tartja lázban a világot, senki nem tudja mi lehet!

Rejtélyes égi jelenséget fotóztak le Guadalajarában, Mexikóban! Olyan, mintha egy lovassereg jelent volna meg az égen – így jellemezte Jane W. amatőr fotós ezt a felhőképződményt. A szakembereket is zavarba hozta a kép, a felhő semmilyen ismert légköri jelenségre nem hasonlított, ám többen úgy állítják, hogy ez nem lehet más, mint az apokalipszis négy lovasa (a Jelenések könyve 6. részének 1–8. verseiben olvasható).

A felvételen minden bizonnyal csak egy igen hatásosra sikerült természetes optikai illúziót, egy délibábot lehet látni, de ezt a magyarázatot természetesen nem tudják elfogadni az összeesküvés-elméletek hívői.

Tavaly hasonló furcsa jelensége vettek videóra a Kanton közelében található Foshan városában, valamint pár nappal később Csianghszi tartományban: egy felhők felett lebegő várost. Legalábbis valamit, ami pont úgy nézett ki, mintha egy „felhőváros” jelent meg volna az égen. Az esetről beszámoltak a kínai televíziók is.

Ausztráliában egy másik fényjelenséget kaptak lencsevégre!

Egy big_mac_heart_attack nevű felhasználó töltötte fel a lentebb látható képet a Redditre: az egyébként is szokatlan természeti jelenséget, a felhőlyukat egy szivárvány (pontosabban a felhőzet irizáló színjátéka) tette még látványosabbá.

titokzatos-egi-jelenseg-tartja-lazban-a-vilagot-senki-nem-tudja-mi-lehet1

A felhőlyuk (fallstreak hole) kialakulása egyelőre nem ismert, sokan ezért ufókra szoktak gyanakodni. Feltételezik, hogy esetleg repülőgépek is elő tudnak idézni ilyen lyukat, de ez nincs még bizonyítva.

A jelenségre magára viszont van magyarázat: a légkörben magasan vagy középmagasan lévő felhőzet egy részén annyira lehűl a levegő, hogy a felhőt alkotó vízrészecskék hőmérséklete nulla pont alá esik, ám mivel a jég kialakulásához nincs elég szilárd részecske, jég nem tud kialakulni, így túlhűtött folyadék formájában ez a része a felhőnek leesik.

A lyuk mérete általában több száz méteres. (reddit/BB/Wikipedia, 444.hu)