10 dolog, ami miatt hiába raksz rendet, mégis úgy tűnik, hogy káosz van a lakásban!

Minden lakás olyan mint egy fészek, hiszen itt pihenünk és itt érezzük igazán jól magunkat, ezért nagyon fontos a komfort és a tisztaság. A rendetlenség minden háziasszonynak gondot okoz.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy miben is rejlik a tiszta, rendes lakás titka

1. A hiányosságok hatástalan álcázása

Sok esetben azt gondoljuk, hogy egy függöny elegendő ahhoz, hogy eltakarja a rendetlenséget a polcokon, pedig ez nem így van. Ez csak egy ideiglenes és sikertelen megoldás és az adott helyiség arculatát is rontja.

A megoldás: mindenképpen rendet kell rakni a polcokon, így elkerülhetjük azt a kellemetlen dogot, hogy keresünk valamit és minden lepotyog a polcokról.

2. Minden tisztítószert egy helyen tárolni

Sokan közülünk azt gondolják, hogy a háztartásban használatos összes tisztítószert ugyanazon a helyen kell tárolni. Aki nagyobb lakásban vagy emeletes házban él, annak kényelmetlen lehet ez a tárolási tipp.

A megoldás: mindig legyen a konyhában és a fürdőszobában egy szivacs és tisztítószer pluszban, hogy bármilyen problémát azonnal kiküszöböljünk.

3. Kisebb dolog tárolása jól látható helyen

A műanyagból készült tárolók jó megoldást jelenthetnek kisebb dolgok tárolására, de nem biztos, hogy jól is mutatnak.

A megoldás: az átlátszó tárolókat tartsuk a szekrényben vagy egy eldugott helyen, a nyitott polcokon pedig tartsunk kosarakat vagy dobozokat erre a célra.

4. Nehezen elérhető polcok

A sűrűn használatos dolgokat ne pakoljuk nehezen hozzáférhető helyekre a lakásban.

A megoldás: azokra a polcokra pakoljuk a ritkán használatos dolgainkat, amelyek nehezen hozzáférhetőek, és azokat a dolgokat amelyeket sűrűn használunk, rakjuk egy könnyen elérhető polcra vagy szekrénybe.

5. Túl sok fogas

A falra akasztható fogasok nagyon praktikusak, csak fenn áll az a veszély, hogy idővel minden ruhadarab amit leveszünk magunkról, erre a fogasra kerül.

A megoldás: ne tegyünk fogast olyan helyre, ahová nem szükséges.

6. A szezonális ruhák tárolása

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy épp egy sálat vagy egy pár bakancsot keresett és ezért felforgatta az összes dobozt, amit a lakásban talált, így még nagyobb rendetlenség lett.

A megoldás: egyszerű, rakjuk ezeket a dolgokat átlátszó tárolódobozokba.

7. A családtagok véleményének figyelmen kívül hagyása

Tegnap raktunk rendet, de ma már ismét rendetlenség van, mert az egyik családtag keresett valamit. Ilyenkor az történik, hogy elfelejtünk szólni, mit hova tettünk, amikor rendet csinálunk a szekrényben.

A megoldás: kommunikálni kell a családtagjainkkal és rendrakás előtt kérjük ki a családtagok véleményét is.

8. Ne keverjük össze a tisztaságot a rendrakással

A rend és a tisztaság két hasonló dolog, de mégsem ugyanazt jelenti. Ha felmostuk a padlót, de a dolgainkat nem raktuk a helyükre, akkor tisztaság van, de rendetlenség is.

A megoldás: rendet rakni és takarítani egy időben kell.

9. Olyan dekoratív tárgyak amelyek nem illenek az adott helyre

Általában a díszítésre szánt tárgyakat megvesszük, amikor olyan dolgot látunk ami megtetszik, de lehet, hogy egyáltalán nem illik a lakásunk belső teréhez.

A megoldás: csoportosítsuk a tárgyakat úgy, hogy minden csoportba az odaillő tárgyakat tegyük, így kellemes hangulatú lesz a lakás.

10. Kevés fényforrás

A legszebb szoba is kényelmetlenné válhat, ha csak a mennyezeten van egy fényforrás.

A megoldás: legyen még egy éjjeli lámpa vagy egy sor izzó a szobában, mert ettől kellemesebb lesz a szoba hangulata.