Összehasonlítunk: 10 közönséges és a stílusos manikűrt. 2018-ban a régi trendek közül már sok nem lesz divatos

A Manikűr minden nőnek kihangsúlyozza a külső megjelenését, és ugyanakkor kifejezi a személyiségét. Ebből a szemszögből nézve nagy szerepe van a hangulatnak és az ízlésnek, de  a legfontosabb a körömfestésben, hogy figyeljünk a divatra és tudjuk azt, hogy mi az, ami aktuális, és mi az ami már nem. Hiszen a körömápolásod stílusa könnyedén megtréfálhat téged.

A Bidista.com szerkesztősége most megmutatja, hogy melyik manikűr vesztette már el az aktualitását és ment már ki a divatból, és természetesen azokat is, amelyek most a legdivatosabbak.

Manikűr divatirányzatok

ANTITRENDEK A MANIKŰRBEN

1. Forma alapján

A hosszú hegyes, vagy szögletes formák kimentek a divatból.  És az őket követő, az instagram-on népszerűvé váló  trend a „balerina”, szintén idejét múlttá vált. Az ilyen körmök kimondottan nem divatosak, ha matt lakkal lettek lefestve, még rosszabb a helyzet akkor, ha a lakk átlátszó, vagy ha egyáltalán nincs a köröm kifestve. A férfiak szerint az ilyen körmök egy gyilkos fegyverhez hasonlítanak. Ideje elfelejteni a hosszú műkörmöket.

2. Barbie-es és a rikító színek

A világos rózsaszín színben nincs semmi kivetnivaló. De, ha nő általában fekete színű ruhákat szeret viselni és ehhez a körmeit rózsaszínűre festi, akkor ez nagyon furcsának és ódivatúnak tűnik. Ugyanez vonatkozik a sárga vagy élénkzöld és a narancsszínű körmökre is. Az ilyen színek 2007-ben voltak divatosak. De ez az idő már rég elmúlt.

3. Holdacska

Holdacskák festése a 2016-2017-es év divatja. Egyszer és mindenkorra eljárt felettük az idő, ezek már az antitrendekhez tartoznak. A divatvilág túl gyorsán változik ahhoz, hogy ezek még ma is időszerűek legyenek.

4. Eltúlzott művészi köröm minták

A műkörmös szalonok tömegének megjelenésével mindenhol más és más művészinek tűnő festési motívumokkal csábították a vendégeket, aminek köszönhetően a nők elkezdtek egymással versenyezni a minél egyedibb és különlegesebb körömfestésekért. Az egyik körmön felirat, a másikon virág a harmadikon leopárd mintázat, vagy naplemente és így tovább… 2018-ban a stylistok azt javasolják, hogy felejtsük el ezeket a rendkívül művészinek tűnő alkotásokat. Minél egyszerűbb, annál szebb.

Strassz kövek

A csillogó dolgok divatosak, kivéve a strassz köves körmöket, legfőképpen a hosszú körmökön. Az ilyen fajta csillogás nagymértékben rontja a külső megjelenés összképét és jobbára nevetségesen is hat. Például, ha a hölgy ilyen manikűrt visel a trolibuszon, vagy olyankor, amikor krumplit válogat piacon.

A 2018-as manikűr és a smink területén csak két választás van: a természetes ápoltság, vagy  az élénk színek. De ezt ne keverjük össze a közönségességgel és az élénk színek túlzott alkalmazásával.

MANIKŰR TRENDEK

1. Forma alapján

A modellek a divatbemutatók többségén rövid körmöket, illetve a mandula formájú, közepes hosszúságú körmöket mutattak be. Ez teljesen ellentétes a tavalyi trendekkel. Az ilyen típusú körmök elegánsak és nőiesek. A mostani trendek az egészséges életmódra és a természetességre fektetik a hangsúlyt.

2. Színek

A 2018. év divat fő színe a Pantone szerint az ibolya. Ezért ennek a színnek az összes árnyalata, a levendulától az ultraibolyáig aktuális a műköröm divat világában. Ezen kívül még a vörös, a bordó, a barna és a „nude” színre is érdemes odafigyelni.  És egy másik trend, amelyet szinte minden stylist támogatott, a festés nélküli áttetsző lakkal fedett köröm.  Ez főleg a rövid körmöknél előnyös.

3. Fordított francia

Az ilyen fajta manikűr megoldás kiváló alternatívája az unalmas holdacskának. A kialakításához bármilyen színt használhatunk.

4. Vonalak

2018-ban az bonyolult rajzok és formák már nem divatosak, helyettük inkább a csíkok lettek a népszerűek. Lehetnek csillogóak, kontrasztosak és különböző formájúak. Legyünk kreatívak ezen a téren. Ugyanúgy divatosak maradtak a különböző kövekre emlékeztető rajzolatok: mint a márvány, kvarc és egyéb kőmintázatok.

Fénylő metálszínek

Élvezze a lakkok fémes csillogását. Most ez nagyon divatos. Csak arra figyeljünk, hogy ezt ne egészítsük ki a különböző rajzokkal és dekorációkkal, mert az ilyen lakkok magukban is egyediek és érdekesek.

Amint észrevehető, ebben az évben nem feltétlenül szükséges festeni a körmöket, a legfontosabb, hogy a körmeink ápoltak legyenek.

Jegyezzük meg: a manikűr nem a legfontosabb jellemzője a külsőnek, az csak kihangsúlyozza az összképet.

A hozzászólásokban mondja el, hogy ön melyik manikűrt részesíti előnyben. Ne feledkezzen meg megosztani a közösségi hálón barátaival ezt az antidivatos és divatos manikűrről szóló cikket!