10 remek tipp azoknak, akik nem szeretnek takarítani!

Azok akik nem szeretnek takarítani de nem akarnak piszkos lakásban élni, remek tippeket találnak ki, mivel tehetik könnyebbé ezt a feladatot.

Gondoljunk csak bele az egyszerű de hatékony megoldások ,minden háziasszony számára segítséget jelentenek, főképp akkor, ha vendégeket várunk és időhiányban szenvedünk. Most pedig lássuk milyen trükkök segítségével nyerhetünk időt és energiát amikor takarítunk.

 1. Ruhatisztító henger a bolyhok eltüntetéséhez

Ez a henger nagy segítségünkre szolgál amikor a textillel bevont kanapé, fotel huzatjait szeretnék megtisztítani és  a nehezen letörölhető polcokat is könnyen letisztíthatjuk ennek a kis szerkezetnek a használatával. Gyors és kényelmes megoldás.

2. Fényező spray

A hűtőszekrényt és a bútorok fényes felületét percek alatt tisztává varázsolhatjuk, ha ezt a spray-t használjuk. Minden nagyobb boltban megvásárolható.

3. A tepsit vonjuk be alufóliával

Ha a tepsit bevonják alufóliával, akkor megóvjuk attól, hogy piszkos legyen, így kevesebb munkánk marad.

4. Kevesebb mosatlan edény

Amikor a reggelit készítjük tegyük a hozzávalókat egy zacskóba így kevesebb edényt kell elmossunk. A zabpehely esetében ez remekül működik!

5. A ragasztószalag összegyűjti a piszkot

A morzsa, az üvegszilánk és az apró piszok könnyen összeszedhető egy darab ragasztószalaggal.

6.Tiszta, ragyogó csempe

A tusfürdő helyett használjunk szappant a fürdőszobában, mert a szappan nem hagy nyomot a csempén zuhanyzás közben.

7. Tiszta turmixgép

A turmixgép magától kitisztul, ha öntünk bele vizet és mosogatószert, majd beindítjuk néhány percet.

8. Fólia

Ha a hűtőszekrény polcait bevonjuk fóliával, akkor nem kell a nehezen eltávolítható foltokkal foglalkoznunk, csak lecseréljük a fóliát ha pecsétes lett.

9. Vécékefe

A vécékefe tartójába mindig tegyünk tisztítószert, így a kefét nem kell örökké takarítani.

10. A tűzhely rácsai

A tűzhely rácsaira lerakódott zsiradékot könnyen eltávolíthatjuk ecettel. Tegyünk egy nagyobb zacskóba egy kevés ecetet, majd tegyük bele a tűzhely rácsait és kössük be a zacskót. Hagyjuk 2 órán keresztül állni, ennyi idő alatt az összes zsiradék eltűnik a rácsról. Használhatunk zárható tasakot is, úgy még egyszerűbb a feladat.

A legjobb megoldás, ha minden nap takarítunk egy keveset. Dobjuk ki azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk és ne csináljunk rendetlenséget, ne hordjuk be a piszkot! Ha sikerül megőriznünk a rendet, sokkal kevesebb dolgunk lesz és időt is spórolunk.