3 ötlet, hogyan csökkentsd a közműszámlákat! Ha ezt hamarabb tudtam volna…

A számlák minden hónapban kisebb fejtörést és kiadást jelentenek mindenki számára. Hiába próbálunk spórolni, az árak évről – évre magasabbak lesznek és egyre többet kell fizetnünk.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan spórolhattok a számlákon

1. Víz

A vízszámla ugyanúgy mint a gáz és az áram állandóan növekszik, de víz nélkül képtelenség élni. A vizet sok mindenre használjuk. Hogyan tudunk spórolni? Pl. amikor kezet mosunk addig zárjuk el a vizet, ameddig a kezünket beszappanozzuk. Amikor fogat mosunk zárjuk el a vizet, mikor öblítünk, nyissuk ki újra. Egyes emberek hagyják a vizet folyni, de ennek nincs értelme. Amikor az edényeket mosogatjuk, amíg áttöröljük őket a szivaccsal, zárjuk el a vizet. Ha ezeket betartjuk és hónap végén mégis ugyanannyi lesz a vízfogyasztás akkor ellenőrizzük, hogy nem folyik el valahol a víz.

2. Gáz

Elég nehéz dolog a gázzal spórolni télen, de mégis meg kell próbálni, mert a gáz ára sem olcsó. Ha gázkazánnal fűtünk fontos, hogy igyekezzünk megtartani a lakásban a meleget. Az ablakokhoz tegyünk párnákat, hogy az apró réseken ne szökjön ki a meleg.

3. Áram

A legkevesebb összegbe az áram kerül, de ezzel is spórolhatunk. Minden elektromos berendezés, amely a lakásunkba található áramot fogyaszt, még akkor is, ha akkor éppen nincsenek használatban, ezért érdemes kihúzni őket a konnektorból amikor nem használjuk. Az elektromos vízforraló nagyon sok áramot fogyaszt, ezért csak annyi vizet öntsünk bele, amennyit el is használunk.