7 mód, ahogyan megkülönböztetheted a hamisított parfümöt a valóditól!

7 mód, ahogyan megkülönböztetheted a hamisított parfümöt a valóditól!

Kategória: Bidista tippek

A kozmetikai termékekből sajnos rengeteg hamisított kapható. A parfümök közül is sokat hamisítanak, ami nem csoda, mivel általában elég sokba kerülnek. A kellemes parfümökért rajonganak a nők, de senki sem akar hamisítványt vásárolni.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Gondolom Te sem vásárolsz parfümöt az utcán, vagy ismeretlen boltokban, de akkor sem árt, ha meg tudod különböztetni az eredetit a hamisítványtól, mert nem tudhatod, mikor veszed hasznát!

 1. Figyelj a csomagolásra

A parfüm dobozán a vonalkód és feliratok is szimmetrikusak szoktak lenni, nem lehetnek elcsúszva. A doboz nem lehet sérült és gyűrött ha eredeti parfümöt veszel, a dobozon nem lehetnek ragasztófoltok.

 2. A csomagolás belsejében lévő karton

A parfümgyártók nem spórolnak a csomagoláson. A doboz belsejében általában egy karton doboz található, amiben a parfüm van, hogy megvédje a sérülésektől.

3. A dobozon lévő szöveg

A dobozon lévő nyomtatott írások és jelek tökéletesek kell legyenek. Például a nyilacska mindig felfele mutat. Erre figyelj oda. A színek, a furcsa betűk gyanúsak lehetnek, egy jó minőségű, eredeti parfüm esetében a csomagolás is hozzáillő kell legyen.

4. Dizájn

A hamisítók megpróbálják a lehető leghasonlóbban elkészíteni a hamisított parfümöket, de a jogi problémák elkerülése érdekében nem készíthetik pont olyanra mint az eredeti. Figyelj oda, mert az apró eltérések nem mindig szembetűnőek.

5. Az üveg teteje

A parfümös üveg teteje tökéletesen szimmetrikus (ha a dizájn nem követel valami mást), formás és nagyon jól zár.

6. Sorozatszám

A parfümös üvegen lévő sorozatszám meg kell egyezzen a dobozán lévő számmal.

7. Az üveg

A parfümös üveg nem lehet hibás. Ha apró hibák vannak rajta, nem szimmetrikus, vagy nem olyan tiszta színű mint a megszokott üveg, az gyanús lehet.

 

Még egy jó tanács, a parfümöt tedd pár órára a hűtőszekrénybe, ha a benne lévő folyadék sötétebb lesz, sajnos hamisított parfümöt vásároltál.

Figyelj oda, amikor értékes dolgokat vásárolsz és mutasd meg az ismerőseidnek is, hogyan különböztethetik meg az eredeti parfümöt a hamisítottól.

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót!
FavoriteLoading Kedvenceimhez adom

Ezeket olvastad már?

Erről jut eszembe....