73 éves az Egri csillagok népszerű színésznője – Emlékszel még Venczel Verára?

Az Egri csillagok Vicuskájaként nagy népszerűséget szerzett Venczel Vera a hatvanas-hetvenes évek egyik legszebb és legnépszerűbb színésznője volt. Többek között a Fekete város, és az Isten hozta, őrnagy úr! című filmekben is élvezhettük játékát.

A színésznő diplomája megszerzése után a Vígszinház tagja lett, a társulathoz pedig a mai napig hűséges! Ma is aktív, a színházba járók olyan darabokban láthatják mostanság, mint A félkegyelmű, vagy A vágy villamosa. Hosszú pályafutása során száznál is több filmben és sorozatban vállalt szerepet, és számos szakmai kitüntetést is kiérdemelt.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

1970-ben például a Monte Carlo-i Filmfesztiválon kapott Arany Nimfa díjat a Pillangó című filmben nyújtott alakításáért. Öt évvel később Jászai Mari díjjal ismerték el munkáját, 2008-tól pedig a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Tavaly szeptemberben aranydiplomát vehetett át a Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepségén.

Az alábbi képeken megnézheted, mennyit változott az évek alatt a művésznő.