9 dolog, amit azok tesznek, akiknek mindig rend van a lakásukban! Most ellesheted a titkaikat!

Két féle embertípus létezik, az egyik aki nem szereti a váratlan vendégek betoppanását, a rendetlenség miatt, a másik pedig akinél mindig rend és tisztaság van.

Azok az emberek akiknél mindig rend van a lakásban, remek szokásokkal rendelkeznek. Ezek a szokások beépülnek az életünkbe 21 nap alatt, ha folyamatosan alkalmazzuk őket.

 1. Jóban vannak a portörlővel

Ezeknek az embereknek mindig lesz annyi idejük, hogy port töröljenek, amikor az asztalra tesznek egy könyvet, akkor kétszer is letörlik az asztalt. Tudjuk jól, hogy semmi sem lesz tiszta csak attól, ha ránézünk sem a tűzhely, sem a mosogató. Ezért fogmosás után mossuk ki a mosdókagylót is, nagyon egyszerű és idővel szokásunkká válik.

2. Ne gyűjtsük a régi dolgokat

A régi már nem használatos dolgok gyűjtésének fontosságát nem kell átvennünk a szüleink szokása közül,l mert ezek a dolgok csak a helyet foglalják és így nagyobb lesz a rendetlenség a lakásban. Szabaduljunk meg minden olyan dolgunktól, amelyet már nem használunk, ha nem szeretnénk kidobni őket, akkor adjuk oda valakinek vagy adjuk el őket. Ne gyűjtsük a fölösleges dolgokat!

3. Rögtön beágyaznak

A bevetetlen ágy látványától a szoba még rendetlenebbnek tűnik és talán mi sem haladunk ilyenkor az elvégzendő dolgainkkal. Azok az emberek akiknél mindig rend van, minden reggel bevetik az ágyukat ébredés után.

4. Ne gyűjtsük fel a mosatlan edényeket

Amikor főzünk próbáljuk meg közben elmosni azokat az edényeket, amelyeket már nem használunk, így nem fog felgyűlni a mosatlan. Ha használunk egy bögrét vagy egy tányért, akkor azt is mossuk el rögtön használat után.

5. Mindég rakjuk a helyére a dolgokat

Ha minden alkalomkor a helyére rakjuk vissza amit használunk, akkor sokkal kevesebb időt fog igénybe venni egy általános takarítás, mert könnyebb a rendet megtartani, mint állandóan takarítani és rendet rakni.

6. Ne tegyünk semmit az ágyunkra

Sokan az ágyra teszik le a ruhákat és még sok más dolgot, ami nem helyes, az ágyat alvásra használjuk nem fogasnak, vagy tárolónak. Tegyük mindig a helyére a levetett ruháinkat.

7. Ne halmozzuk egymásra a ruhákat

Ez általában a gyerekes családoknál szokás, hogy a ruhák hegyekben állnak. Azért, hogy ezt elkerüljük szortírozzuk a ruhákat, amelyeket ki kell mosnunk, azt tegyük a szennyes kosárba, a többit pedig tegyük a helyére a szekrénybe.

8. Őrizzük meg a rendet az irataink között

Találjunk egy olyan helyet az iratainknak, ahol tárolhatjuk, de mindig kéznél vannak.

9. Mindig mossuk fel a padlót

Azoknál az embereknél akik mindennap porszívóznak és felmossák a padlót valamelyik szobában, sohasem gyűlik össze a por. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor nálunk is mindig tisztaság lesz.

Reméljük, hogy ezek a tanácsok a segítségetekre lesznek ahhoz, hogy megőrizzétek a rendet az otthonotokban.