9 tipp, hogyan lehetsz még boldogabb! Ezek a tippek nagyon egyszerűek, de sokat segíthetnek

Amikor olyasmire gondolunk amit szeretnénk megkapni az életben, legyen az pénz, boldogság, szerelem, siker, utazás, az mindig boldogsággal tölt el minket.

Mindenki azt karja, hogy boldog legyen, legyen egy jó munkahelye, egy tökéletes párja és egy álom vakációja. Ezért kell megtalálnunk a boldogságot magunkban és a mindennapi életünkben még akkor is, ha nem mindig mennek jól a dolgaink.

A boldogság tudománya

Az ideggyógyász kutatók sok időt töltenek azzal, hogy megértsék az emberi agy működését. Az utóbbi időben sokat vizsgálták a depresszió kialakulását is. A kutatók felfedeztek néhány olyan viselkedési formát, amely hatással van az agyunkra és a boldogságunk elérésére, ezeket gyakorolhatjuk minden nap.

1 Beszélgetnünk kell a problémákról és az érzéseinkről

Amikor azokról a dolgokról beszélünk egy családtaggal vagy egy terapeutával, amitől szomorúak vagy idegesek vagyunk, akkor könnyebben átvészeljük az adott problémát, sőt kisebbnek is tűnik a gondunk, olyan érzés ez mint amikor valaki leveszi a terhet a vállunkról.

Ennek az egyszerű dolognak a hatására boldogsághormon termelődik, ami hozzásegít bennünket ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat. Azt fogjuk érezni, hogy kontrollálni tudjuk az adott szituációt és nem érezzük azt, hogy senki sem segít. Sokkal könnyebb lesz az ilyen helyzeteket túlélni és megoldást találni rá.

2 A problémákat egyesével oldjuk meg

Az agyunk mindig keresi a megoldást minden problémára, ezt bárki tudja bizonyítani aki átélt egy viharos, félelmetes éjszakát. Ha az összes problémát egyszerre próbáljuk megoldani, akkor a kisebb gondok is nagyobbnak tűnnek.

A megoldás, miután megbeszéltük valakivel a problémáinkat, azután egyesével oldjuk meg őket. Minden alkalomkor amikor jó döntést hozunk a szervezetünk meghálálja ezt és mindjárt pozitívabban látjuk a dolgainkat. A kisebb problémák megoldását kell elkezdeni, azért, hogy belejöjjünk ebbe a dologba.

3 Mondjuk sűrűn azt, hogy köszönöm

A kutatások azt bizonyítják, hogy azok az emberek akik ki tudják fejezni a hálájukat, boldogabbak. Legyen szó egy személyről aki kiszolgál minket, vagy egy kollégánkról akinek valamiért köszönetet mondunk, mind ez segítségünkre van abban, hogy az életünk pozitív dolgaira koncentráljunk.

Ha a pozitív dolgokra és szép emlékekre gondolunk, akkor szerotonin termelődik az agyban és jólérezzük magunkat, nem leszünk idegesek, stresszesek. A kisebb dolgok megbecsülése és a hála érzete segít abban, hogy napról – napra egyre pozitívabban gondolkodjunk.

4 Tanuljunk valami újat minden nap

Mindig amikor valami újat tanulunk, az agyunk változik, ezért kell mindig mozgásban tartanunk. Amikor az agy változik és fejlődik, akkor dopamin termelődik ez is egy boldogsághormon. A folyamatos tanulás nem csak új tudást nyújt nekünk, hanem abban is segít, hogy boldogabbak és elégedettebbek legyünk.

5 Ajándékozzunk több ölelést

Az emberek érzékenyek, mindenkinek szüksége van a fizikai érintésre, ez nagyon fontos ahhoz, hogy jólérezzük magunkat. Ezt főleg a gyerekeknél követhetjük nyomon, az a gyerek aki több ölelést kap sokkal nyugodtabb. A kutatók azt tanácsolják, hogy minél többször öleljünk meg egy családtagot, akkor is amikor nem vagyunk jó hangulatban vagy amikor az illetőnek szüksége van egy ölelésre.

6 Menjünk ki a levegőre

A napsugarak is jóhatással vannak, növelik a boldogságérzését. Napozás közben D vitaminnal töltődik fel a test, a D vitamin is a boldogság vitaminja néven ismert, nagy szerepe van a szerotonin hormon termelésében.

7 Mozogjunk

Mindenki tudja, hogy a mozgás és a torna jót tesz a szervezetünknek. Amikor vége van az edzésnek az agyunk töltődve van endorfinnal, ez a hormon csökkenti a fájdalmat, jót tesz a lelkünknek és jól érezzük magunkat tőle. Nem muszáj tornázni lehet sétálni is gyorsabb léptekkel, vagy ebédidőben megmozgatni a kezeinket és a lábainkat, mindjárt jobban fogjuk érezni magunkat.

8 Pihenjünk és aludjunk jól

Amikor nem alszunk jól vagy keveset alszunk, akkor stresszesek leszünk. Az álmatlanság és a depresszió kéz a kézben jár. Ha stresszesek vagyunk és problémánk van az alvással, akkor egész nap fáradtak leszünk, ilyenkor nem tudunk rendesen koncentrálni és kevesebb dolgot tudunk elvégezni. Próbáljunk meg jógázni és meditálni, ha alvászavarunk van, forduljunk orvoshoz.

9 A jó dolgokra gondoljunk és a jövőre

Ha olyan dolgokra gondolunk ami jó érzéssel tölt el minket pl. a családunkra, a vakációra, egy szép szóra amit a párunk mondott, akkor a szerotonin hormonszint megnövekszik a szervezetünkbe így boldogabbak és pozitívabbak leszünk, ezzel hozzájárulunk ahhoz is, hogy bevonzzuk a jót az életünkbe.

A jó fizetés, egy érem valamilyen sportversenyen, egy lánykérés, ez mind olyan dolog amely ritkábban fordul elő az életünkben, de nekünk az év 365 napján boldognak kellene lennünk, ezért próbáljuk meg beiktatni a mindennapjainkba a fent említetteket. A boldogság mindenkinek jár.