Ezt a hatalmas hibát az autós szülők 95%-a elköveti! Ezt minden szülőnek tudnia kell, aki autóba ülteti a gyermekét!

A hideg idő beálltával ezt a hibát rendszeresen elkövetik azok a szülők, akik autóval viszik gyermeküket. Anélkül ültetik gyermeküket az autós gyermekülésbe, hogy előtte levették volna róluk a kabátját. Pedig ez az apróság gyermekük életébe kerülhet!

Ezt a nagyon is reális veszélyt Sue Auriemma, egy amerikai riporter vette észre, amikor három éves fiát, Blake-et az ülésbe tette.

Kiderült ugyanis, hogy amikor gyermekünket az autó gyermekülésébe ültetjük anélkül, hogy a számára kényelmet és meleget biztosító vastag felsőruházattól megszabadítanánk, bár a gyermek érzi az öv szorítását, az mégsem tudja betölteni teljesen eredeti funkcióját, baleset esetén a vastag felsőruházat miatt engedi elmozdulni az utasát.

Az USA Today újságírói ennek tesztelésére egy speciális, töréstesztekhez használt laboratóriumot kerestek fel Michigenben.

A gyermekbábukat kabátban a gyermekülésbe helyezték, az övet bekötötték, majd mindössze 50 km/h-s sebességnél ütközést szimuláltak.

Kiderült, hogy az esetek többségében már ennél a sebességnél is fatális kimenetelű egy ilyen baleset a gyermek számára.

A szakemberek szerin, ha szeretnénk teljes biztonságban tudni legféltettebb kincsünket, akkor az autóba ültetés előtt minden esetben vegyük le gyermekünk vastag felső ruházatát.

„Ha attól félünk, hogy fázni fog, illetve megfázik, nyugodtan takarjuk be a kabátjával.” – tanácsolja Auriemma.

Ellenkező esetben az ülés biztonsági öve nem a gyermek testére fejti ki hatását, így az kicsúszhat az ülésből, hozzácsapódva az első üléshez, majd a gépjármű padlójához.

Íme, itt egy videó arról, amelyből mindenki megtudhatja, mit kell tenni:

És mit gondolsz ezekről a biztonsági intézkedésekről? Hogyan ülteted te a gyermekedet az autóba?