A családnak nem volt medencéje, de az apuka talált egy remek megoldást, hogy a család felfrissülhessen!

A meleg nyári napokon mindenkinek jól esik egy kis hűsölés, medencébe mártózunk, vízpartra vagy a tengerpartra megyünk.

Ma egy olyan ötletet mutatunk be nektek, amelyből megtudhatjátok, hogyan lehet a vízzel úgy játszani és felfrissülni, hogy közben nem vagytok a vízben. Ha nincs medencéd, de van egy kis udvarod, ez a tipp biztosan elnyeri a tetszésed. A mai meglepetésünk a számotokra a kerti vízágy készítése, (water blob) amely nagyon egyszerű és praktikus.

Szükségetek lesz:

  • erős fóliára, a mérete tetszés szerint kiválasztható,
  • vasalóra
  • vasalódeszkára,
  • sütőpapír,
  • ragasztószalagra,
  • ollóra,
  • kerti locsolócsőre.

Az elkészítés menete

1. Használjunk jó minőségügyi vasalót a fólia széleinek leragasztására.

2. Terítsünk ki egy fóliát, majd hajtsuk kettőbe, ekkora lesz a vízágy nagysága. Ne töltsünk sok időd a vízágy széleinek illesztgetésével, erre majd a későbbiekben sor kerül.

3. Vágjunk le kb. 60 cm-t a sütőpapírból és hajtsuk össze, hosszában a vízágy szélén. Mérjünk le 5 cm-t a szélétől és húzzunk egy vonalat, ezen a megjegyzett helyen fogjuk leragasztani a vasalóval, tehát tegyük a papírt a vasalódeszkára.

4. Kezdjük el a ragasztást, rögzítsük a fólia széleit, majd terítsük ki a sütőpapírt és a fóliát. A papírt hajtsuk ketté, közé kerüljön a fólia. A papír behajtását használjuk a fólia szélének a meghúzására.

5. Hajtsuk össze a papírt, a fólia a két lap között kell legyen.

6. Most pedig ragasszuk le vasalóval a fólia széleit, a meghúzott vonal mentén. A fóliához ne érjünk hozzá a vaslóval, mert kilyukaszthatja.

7. Hagyjuk egy kissé lehűlni mielőtt szétnyitnánk a sütőpapírt, majd helyezzük a papírt egy újabb részére a fóliának. Ismételjük meg a 6, 7 pontokat, amíg elkészülünk a szélek összeragasztásával.

8. Vágjunk ki az összehajtott fólia sarka mellet egy kis rést.

9. Tegyük ebbe a kivágott résbe kb. 50 cm-t a locsolócsőből, emeljük meg egy kicsit, hogy a víz ne folyjon ki, majd töltsük meg az elkészített ágyat vízzel. Az, hogy a vízágy mennyi idő alatt telik meg vízzel, mindig a vízágy nagyságától függ.

10. Miután a vízágy megtelt, ragasszuk le ragasztószalaggal azt a részt ahol a gumicsövet bevezettük, a biztonság kedvéért leragaszthatjuk a forró vasalóval is.

11. Már használhatjuk is a hűsítő vízágyat!

Locsolhatunk egy kis vizet a vízágy tetejére, hogy vidámabb legyen a pancsolás.

Ha szeretnénk, kék ételfestékkel még színesebbé tehetjük a vizet, de akár más színt is használhatunk.

A videóban megtekinthetitek, hogyan készül:

Jó szórakozást kívánunk!