Ne mondd el a problémáidat másnak, mert úgyis csak kinevetnek! Vannak dolgok, amik csak a családra tartoznak

Attól függetlenül, hogy milyen problémád van a családban kell maradnia, csak a közeli hozzátartozókkal szabad megbeszélni ezeket a dolgokat. Mert, ha nem akkor fennáll annak a veszélye, hogy a dolgok egyre csak rosszabbul alakulnak.

Csak az Istenben bízhatunk meg teljesen. A barátokkal és az ismerősökkel nem beszéljük meg a legintimebb problémáinkat. Hogy miért? Azért mert soha nem tudhatjuk azt, hogy mit tartogat az élet a számunkra. Lehet, hogy egy napon arra ébredünk, hogy az akit a legjobb barátnak gondoltunk sajnos nem az, a titkunkat elmondta mindenkinek, visszaél a helyzetével.

A gondok a családra tartoznak. Ők támogatnak, nem nevetnek ki, segítenek megoldásokat találni. A barátok, ismerősök jönnek – mennek, ezért nyugodt lélekkel soha nem bízhatjuk rájuk a titkunkat. Ne felejtsétek el, csak az Istenben bízhatunk meg teljesen. Amikor a legnehezebb problémátokat kell megoldanotok, akkor mondjátok el neki. Beszéljetek úgy vele mintha az édesanyátok előtt lennétek és ő segíteni fog az élet összes problémáját megoldani.