A férfi minden nap egy fát ültetett a kihalt szigetre! Az eredmény egyszerűen elképesztő!

Semmi sem lehetetlen. A Majuli sziget a legnagyobb folyóparti sziget a környéken. Ez a sziget minden évben egyre kisebb lesz és fennáll annak a veszélye, hogy elnyeli a sok víz, az áradások és az eróziók miatt.

Az 1979-es áradások után az egyik lakos, Jadav Payeng elhatározta, hogy megmenti a szigetet. A fiú már 16 éves kora körül több elpusztult állatot látott a fák hiánya miatt, ezért elhatározta, hogy minden nap ültet egy fát a szigeten. Sikerült több száz hektár erdőt telepítenie.

Képzeljétek csak el, egy nagyobb terület mint a Central Park, New Yorkban, amelynek 341 hektár a területe. Az általa ültetett erdőt Molai Erdejének nevezte el.

Jadav egy egyszerű ember, aki egy kisebb házban lakik az erdőben, a feleségével és három gyermekével. A család tehén és bivaly tejet árul, ennek az árából tartják fenn magukat, az állatokat Jadav neveli.

Az indiai állam a legnagyobb kitüntetést adta Jadavnak, megkapta „Az erdő embere” titulust.

Az erdőben több állat is él, szarvas, bengáli tigris, majmok, bivalyok, vaddisznó és számtalan különleges madár, hüllők és bogarak. Az elefántok a sziget más részéről látogatnak vissza a szülőföldjükre.

Jadav elmondása szerint, neki az a küldetése, hogy erdőt ültessen. A férfi álma az, hogy még 500 hektár erdőt ültessen.

„Lehet, hogy ez eltart még 30 évig, de optimista vagyok. Szomorú vagyok amikor azt látom, hogy az emberek kivágják a fákat. Vigyáznunk kell a természetre, mert ellenkező esetben minden elpusztul.” Jadav véleménye szerint minden embernek el kellene ültetnie legalább 2 fát.

Most pedig tekintsétek meg ezt a rövid videót Jadav életéről