A Harvard Egyetem kutatásai szerint azok a szülők, akik „jó” gyerekeket nevelnek betartják ezt az 5 szabályt!

Mindamellett, hogy egy változó világban élünk a gyerekek szükségletei nem változtak. Ma szeretnénk bemutatni nektek 5 olyan titkot a gyerekek nevelésével kapcsolatban amelyek alkalmazásával jó gyerekeket nevelhetünk.

Ezt az 5 dolgot a Harvard egyetem pszichológusai tanácsolták. Az egyre fejlődő technológia korában azt vettük észre, hogy változtatni kell a nevelési elvünkön. A régi időkben amikor még nem volt ennyi modern telefon, laptop és egyéb ehhez hasonló eszköz a gyerekek labdával játszottak, bújócskáztak és nem a képernyőt nézték egész nap.

Késő estig játszottak a szabadban, lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy ismét visszatérjünk a régi időkhöz. Ma már egy új és modern világban élünk, a gyerekek már kicsi koruktól hozzászoknak ezekhez a készülékekhez. A Harvard egyetem pszichológusai a gyerekek harmonikus fejlődését vizsgálták, a gyerekek életkörülményeitől függetlenül.

A kutatások eredménye: Bemutatjuk nektek azt az 5 titkot amely a sikeres gyerekneveléshez szükséges!

1. Töltsünk együtt több időt a gyerekkel

Ez egy egyszerű tanács. Mindenütt és minden percben körül vagyunk véve elektronikus felszerelésekkel és kevés időnk marad a körülöttünk lévő emberekre. A legegyszerűbb dolog a gyerek kezébe egy telefont adni azért, hogy elfoglalja magát, de nem ez a megoldás. A gyerekkel együtt töltött idő azt jelenti, hogy tegyünk félre mindent és olvassunk egy könyvet együtt a gyerekkel, vagy menjünk el vele sétálni. Beszélgessünk a gyerekkel, ő csak ezekre az együtt töltött percekre fog emlékezni és nem arra amit vásároltunk neki.

2. Beszélgessünk a gyerekkel

Próbáljuk meg megérteni mi történik a gyerek életében, beszélgessünk a tanáraival, az edzőjével, így fogunk tudni változtatni néhány dolgon a gyerek viselkedésével kapcsolatosan. Jobban fog hinni magában és tudni fogja, hogy mindent megbeszélhet a szülővel. A gyereknek hallania kell, hogy ő a legfontosabb a szülei számára.

3. Mutassuk meg a gyereknek, hogyan oldjon meg egy problémát, de ne fektessünk túl nagy hangsúlyt a végeredményre

A legnagyobb öröm egy gyerek számára az, ha elemezni tudja és meg tudja oldani egyedül az adott problémát. Kínáljuk fel neki, hogy döntsön egyedül és találja meg a legjobb megoldást. Ha csak egy jó megoldásra fektetjük a hangsúlyt akkor az a gyerek kárára lehet.

4. Mondjunk a gyereknek köszönetet

Azok az emberek akik többször mondják azt, hogy köszönöm fogékonyabbak arra, hogy segítsenek másokon, jobb és boldogabb emberek. A szülők kötelezettségeket kell találjanak a gyerek számára, utána pedig meg kell köszönjék neki a jó eredményeket. Amikor a gyerek jól csinál valamit, mindig köszönjük meg neki. A gyerekbe úgymond bele kell ültetni az együttérzést. Meg kell értenie, hogyha másokon segít akkor ő is jobb emberré válik.

5. Tanítsuk meg a gyereket arra, hogy lásson többet

Engedjük meg a gyereknek, hogy együttérzéssel lássa a világot, mert sok gyerek csak a közeli családtagokra gondol. Nagyon fontos megtanítani azt a gyereknek, hogy legyen jó hallgatóság és tudjon beszélgetni a modern készülékek nélkül. Tanítsuk meg azt is a gyereknek, hogy tisztelje az embereket. Ha a gyerek nyitott más kultúrák megismerésére akkor jobb és boldogabb lesz.

A szülőké a teljes felelóség a gyerekek nevelését illetően. Kedves szülők segítsünk a gyerekeinknek helyesen eligazodni ebben a világban. A siker a jóérzésben és a szeretetben rejlik. Egy jó érzésű, tisztelettudó és az etika szabályait ismerő gyerek nevelése mindig nehéz munka volt és ma is az, de ennél fontosabb munka nincs egy szülő életében.