Az Egyesült Királyságban állatkínzás miatt 5 év börtönre büntetnek

Kemény, de igazságos ítélet

Egy új brit törvényjavaslat szigorítja az állatkínzásért járó büntetést, ami akár 5 év letöltendő börtönbüntetés is lehet. Ezt megelőzően ennek a bűncselekménynek maximális büntetési tétele 6 hónap volt.

A tervezetet tavaly nyújtották be, a közvélemény több mint 70 %-a támogatja a szigorúbb fellépést az állatkínzókkal szemben.

A bíróságok így szigorúbb ítéletet hozhatnak a különlegesen kegyetlen esetekben. Michael Gove környezetvédelmi miniszter szerint:

„Hazánkban nincs helye az állatkínzásoknak. Az új törvényjavaslat egyértelmű jelzés arra, hogy nem toleráljuk az ilyen fajta viselkedést, és a maximális ötéves időtartam az egyik legszigorúbb büntetési tétel  lesz Európában. ”

Claire Horton, a Battersea Kutya és Macska Állatmenhelyének vezetője szerint:

A törvényjavaslat elfogadása fontos eredmény, amely jelentősen befolyásolja a kutyák és macskák életét Angliában és Walesben.

Mi, és más állatmentő szervezetek is rendszeresen találkozunk sokkoló estekkel, és nagyon sok állatot csak egyszerűen az utcára tesznek, ahol általában elpusztulnak.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a szigorú börtönbüntetésnek meglesz a visszatartó ereje a potenciális bűnözőkkel szemben, tehát ez az új törvény megelőzheti az állatkínzásokat.

Támogatja az ilyen intézkedéseket?