Egy 83 éves hölgy levele: „Az élet minden pillanatának örülni kell, mert az idő megállíthatatlanul telik!”

Az életben boldognak kell lenni, erről szól egy 83 éves hölgy levele, ezt hoztuk ma el nektek.

Drága Berta!

Az utóbbi időben elkezdtem többet olvasni, már nem mindig a portörléssel foglalkozom.
Ülök az udvaron, csodálom a természetet és nem arra gondolok, hogy mennyi gaz nő a kertemben.

Több időt töltök a családommal, kevesebbet a gondokkal. Az életnek örülni kell, ma már én is minden percnek örülök. Már nem spórolok semmivel, az ünnepeken használt étkészletemet használom az étkezéshez és kristálypohárból iszom. Ma már nem csak annak örülök, ha fogyok egy kilót, hanem annak is, ha hízom. Büszke vagyok magamra, amikor a mosogató csillog a tisztaságtól, de csak akkor takarítok, ha kedvem van.

Nem tartogatom a drága parfümömet különleges alkalmakra, már akkor is használom, ha vásárolni vagy a bankba megyek. A valamikor és a majd szavak eltűntek a szótáramból, mindent most kell látni, hallani, érezni.

Majdnem minden nap felhívom a gyerekeimet, a családomat minden percet élvezek amikor hallom őket. Nem is értem miért nem így csináltam ezeket az apró dolgokat régen is, miért hagytam, hogy ezek a dolgok kimaradjanak az életemből. Ma már bánom, hogy nem írtam meg azokat a leveleket amiket kellett volna, már bánom, hogy nem töltöttem több időt a szüleimmel és a férjemmel, és nem mondtam nekik sűrűbben azt, hogy szeretem őket.

Tudom, hogy az időm véges ezért nem várok a fontos dolgok elvégzésével. Minden reggel amikor felkelek elmondom, hogy ez egy csodálatos nap lesz. Ma már tudom, hogy minden perc és minden lélegzetvétel egy ajándék. Az élet nem lehet mindig olyan mint egy összejövetel, de ameddig itt vagyunk táncolnunk kell.