Egy anya szomorú története, elvesztette a gyermekét, de ebből a történetből sok szülő tanulhat!

Nagyon nehéz elképzelni az életet internet és közösségi oldalak nélkül, a mai rohanó világunkban ez a legjobb módszer a családtagokkal való kommunikálásra. Sokan a szeretteink közül külföldön élnek és nem mindenkinek van lehetősége a külföldi utazásra, ezért az emberek többsége a közösségi oldalakat választja kommunikálásra, képek bemutatására, posztolásra és még sok minden másra.

Sokszor annyira belemerülünk a virtuális világba, hogy elfelejtkezünk a magunk és a szeretteink biztonságáról. A most következő sorokban egy olyan kétségbeesett anya esetét mutatjuk be nektek, aki pár kattintással a közösségi oldalon megkeserítette gyermeke és saját életét is. Ez az eset legyen mindenki számára tanulságos és nagyon vigyázzunk milyen képeket és hozzászólásokat posztolunk főleg, ha a gyerekeinkről van szó.

5 perces epres édesség recept sütés nélkül (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Nem lehet megunni ezt a finomságot

Ez az anya úgy mint sok más ember egy közösségi oldal felhasználója volt, képeket töltött fel, kommentelt, elolvasta a számára érdekesnek tűnő cikkeket és nem utasított vissza senkit aki ismerősnek jelölte. Egy szép őszi nap volt amikor kislányát az első iskolai nap megkezdésére vitte. A szokásos izgalmak, nyüzsgés, színes iskolás táskák, izgatott szülők és sok – sok fotó. Miután elhangzott az első iskolai csengetés az anya hazament és a legsikeresebb fotókat feltette a közösségi oldalra. “Az első napja az iskolában, az én drága kislányomnak” (és következett az iskola neve).  Az ismerősök rövid időn belül hozzászóltak.

Egy személy az ismerősök közül, akinek az anya elfogadta a jelölését anélkül, hogy ismerné szert tett a kislány fényképére és feltöltötte egy online katalógusba és több embernek elküldte a következő cím szóval ” Friss hús, kedvező áron.”  Közben teltek a napok, elmúltak az első nap izgalmai az élet ment a megszokott módon. Az édesanya ment a kislány után az iskolába, délutánonként a parkba jártak játszani, együtt tanultak.

Egy nap bekövetkezett a szörnyű tragédia az anya ment a kislányért az iskolába, de nem találta ott a gyereket. Nagyon nehéz még elképzelni is hol lehet a gyerek, mennyit szenvedhet és most mi játszódik le benne? Egy fénykép miatt ami megjelent a közösségi oldalon, szörnyű pillanatokat éltek át.

Az Interpol beavatkozásának köszönhetően a kislány megkerült és ismét az édesanyjával van. Ezek a rossz élmények mindig megmaradnak a kislányban és az édesanyában is. Ennek a történetnek a tanulsága:” Vigyázzunk milyen képeket töltünk fel, milyen információkat közlünk és kinek az ismerősnek jelölését fogadjuk el a közösségi oldalakon!

Az internet csak egy eszköz és ha nem vagyunk óvatosak, nagyon fájdalmas órákat élhetünk át. Vigyázzunk a magunk és a gyermekeink biztonságára!