Egy csokor rózsából csodás rózsa ültetvényed lehet! Így gyökereztesd a vágott rózsát!

Ha nem vagy kertész, az nem azt jelenti, hogy nem tudsz csodás rózsákat nevelni. A tél a legjobb időszak a rózsák gyökereztetésére. Ha van néhány szál rózsád a vázában, akkor még hosszú ideig élvezheted a szépségüket, ha kigyökerezteted őket és elülteted. Megmutatjuk, hogyan kell a vágott rózsát gyökereztetni.

Csak egy szál rózsára van szükséged, amit stimulálni kell, hogy gyökeret eresszen, majd el kell ültetned.

A rózsa tetejét vágd le, hogy ne maradjon rajta virág, a szára legyen 25 cm hosszúságú. A részt, ahol levágtad fedd be viasszal. A leveleit vágd le és egy keveset vágj le a szár aljából is. A rózsaszárat már csak stimulálnod kell, hogy gyökerezzen, az alábbi 3 módszer mindegyikét kipróbálhatod 3 különböző rózsaszáron, hogy lásd melyik a leghatékonyabb.

Gyökereztess rózsát:

Egy liter vízhez adj 1 teáskanálnyi élesztőt. A rózsaszárát (nem a viasszal fedett részt) állítsd a vízbe. A szár egyharmada legyen a vízben, hagyd benne egy napig. Majd langyos vízzel mosd le a szárat és tedd egy üvegbe, hogy a feléig ellepje a víz. Folyamatosan töltsd utána a vizet, hogy mindig ugyanannyira érje, amíg elkezd gyökerezni.

Egy liter vízhez adj egy evőkanál mézet és kavard addig, amíg elolvad benne. Tedd bele a rózsaszárát és hagyd benne 12 órán át, a szár egyharmadát lepje el a víz. Ezt követően tedd át egy másik üvegbe, hogy a szár félig legyen ellepve vízzel.

Egy vázába tegyél vizet és adj hozzá 10 csepp friss aloe levet. Ha van otthon aloe virágod, ezt könnyedén kipróbálhatod. Az aloe felgyorsítja a gyökerezést és erősíti a rózsát. A víz a szár feléig érjen, majd 10 nap múlva adj még hozzá 6 csepp aloe levet.

Amikor a rózsaszáron megjelennek a gyökerek, ültesd el virágföldbe és hamarosan varázslatos virágaid lesznek.