Egy csokor rózsából csodás rózsa ültetvényed lehet! Így gyökereztesd a vágott rózsát!

Ha nem vagy kertész, az nem azt jelenti, hogy nem tudsz csodás rózsákat nevelni. A tél a legjobb időszak a rózsák gyökereztetésére. Ha van néhány szál rózsád a vázában, akkor még hosszú ideig élvezheted a szépségüket, ha kigyökerezteted őket és elülteted. Megmutatjuk, hogyan kell a vágott rózsát gyökereztetni.

Csak egy szál rózsára van szükséged, amit stimulálni kell, hogy gyökeret eresszen, majd el kell ültetned.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

A rózsa tetejét vágd le, hogy ne maradjon rajta virág, a szára legyen 25 cm hosszúságú. A részt, ahol levágtad fedd be viasszal. A leveleit vágd le és egy keveset vágj le a szár aljából is. A rózsaszárat már csak stimulálnod kell, hogy gyökerezzen, az alábbi 3 módszer mindegyikét kipróbálhatod 3 különböző rózsaszáron, hogy lásd melyik a leghatékonyabb.

Gyökereztess rózsát:

Egy liter vízhez adj 1 teáskanálnyi élesztőt. A rózsaszárát (nem a viasszal fedett részt) állítsd a vízbe. A szár egyharmada legyen a vízben, hagyd benne egy napig. Majd langyos vízzel mosd le a szárat és tedd egy üvegbe, hogy a feléig ellepje a víz. Folyamatosan töltsd utána a vizet, hogy mindig ugyanannyira érje, amíg elkezd gyökerezni.

Egy liter vízhez adj egy evőkanál mézet és kavard addig, amíg elolvad benne. Tedd bele a rózsaszárát és hagyd benne 12 órán át, a szár egyharmadát lepje el a víz. Ezt követően tedd át egy másik üvegbe, hogy a szár félig legyen ellepve vízzel.

Egy vázába tegyél vizet és adj hozzá 10 csepp friss aloe levet. Ha van otthon aloe virágod, ezt könnyedén kipróbálhatod. Az aloe felgyorsítja a gyökerezést és erősíti a rózsát. A víz a szár feléig érjen, majd 10 nap múlva adj még hozzá 6 csepp aloe levet.

Amikor a rózsaszáron megjelennek a gyökerek, ültesd el virágföldbe és hamarosan varázslatos virágaid lesznek.