Egy jó találmány: hatékonyabb vasalás alufóliával!

Az alufóliát főként ételek tárolásához, csomagolásához használjuk. Göndöríthetünk vele hajat, ideális antenna helyett és dekoráció is sokféle készíthető belőle. De nem csak erre jó. Van egy olyan felhasználási lehetősége, amiről eddig csak kevesen hallottak, de ezzel felülírhat mindent, amit eddig a vasalásról tudtunk!

A vasalást mindenki igyekszik a lehető legegyszerűbben letudni. Görnyedni órák hosszat a vasalatlan ruhák felett igencsak időt pazarló tevékenység. Hogy a dolog hatékonyabban menjen, szedjük le a vasalóállvány textil huzatát, majd egy hosszú alufólia csíkkal fedjük be a vasalódeszkát, majd erre húzzuk vissza a huzatot. Ezzel a módszerrel mindkét oldalról biztosíthatjuk a hővisszaverődést, így megduplázhatjuk a vasalás hatékonyságát. A ruhán a gyűrődések villámgyorsan kisimulnak, köszönhetően az alufólia nagyon jó hővezető képességének. Gyorsan felmelegszik és pont ugyanolyan gyorsan le is hűl.

Ezzel a technikával felgyorsíthatjuk a vasalás sokak által utált folyamatát és még a legmakacsabb gyűrődésekkel is elbánik. Fontos azonban, hogy gőzzel szeretnénk vasalni, akkor 2-3 centire tartsuk a vasalót a ruhától, különben az alufólia miatt ráncok keletkeznek az anyagon.